A palacsintát úgy helyezzük, hogy az egyik széle a tányér felén feküdjön. Negyedére kenjünk a krémből, majd úgy hajtsunk egy keveset a kenetlen palacsintából, hogy az egyik végén hajtsunk egy „gallért”.
Tovább...
Nagyon könnyen elkészíthető, finom sütemény, ma sütöttem először, de ez is egy családi kedvenc lesz. A tésztája puha, a töltelékről pedig leginkább a zamatos szó jut eszembe. Attól tartottam, hogy száraz lesz a töltelék, de egyáltalán nem az.
Tovább...
Finom, és könnyű elkészíteni, ezért főleg olyankor jön jól, ha az ember édességre vágyik, de nincs sok kedve hosszasan a konyhában időzni:-)
Hozzávalók: 40 dkg natúr joghurt, 2 dl tejszín, 1 üveg áfonyabefőtt, vagy 10 dkg friss vagy fagyasztott áfonya, ízlés szerint méz.
Az alábbi recept elsősorban nyári finomság, jól behűtve nagyszerű hűsítő. Én pár napja újra elkészítettem, és most is jól esett.. igaz, mi télen is előszeretettel fagyizunk:-)
Tovább...

Tömény, édes. Garantált, hogy jó időre eltelít, egy ideig gondolni sem akar az ember édességre.
Könnyű, és nagyon csokoládés. Készítettem már húsvétra, karácsonyra, de érdekes, évközben még sosem:-)
Tovább...
Frissítő nyári édesség, alaposan lehűtve jól esik ezekben a kánikulai napokban.Hozzávalók: 3 dl natúr joghurt, 2 dl tejszínhab, méz
Tovább...

Tavasszal, amint a rózsa virágozni kezdett, eljártunk, kölykök, rózsaléhez valót szedni. Évek óta nem ittam ilyesmit, talán gyerekkorom óta.
Tovább...

Néhány éve, egy kínai étteremben hoztak karamellel bevont diót, míg az ételre vártunk. Egyszerűen odavoltam érte. Utána készítettem párszor, de aztán elmaradt. Nemrég eszembe jutott újra.
Tovább...

Egyik hülyeségem, hogy nem iszom a feketekávét, de az illatát, és a "nyers" ízét szeretem. Pl. amikor reggelente a szüleimnél a tűzhelyen rotyog-kotyog, olyan "otthonias" hangulat fog el, amit kifejezetten élvezek.
Évekkel ezelőtt ettem egy születésnapon az alábbi sütihez hasonlót
Tovább...
A sütemény önmagában is finom, de a tökpürével nagyon különleges lett.
Később jutott eszembe, hogy talán ízesíthettem is volna ... talán fahéj, gyömbér illet volna hozzá? Szegfűszeg?
Tovább...

Ez a süti állandó visszatérő nálunk. Finom, omlós süti, az egész család szereti. Régebben lakodalmakban sütötték, ma sajnos már hírét sem hallani. Kiadós, ezért ünnepek alatt, vendégvárásban nagyon megéri elkészíteni.
Tovább...
Ezt az édességet angol oldalakon láttam. Gyanús külsejű finomság, de igazi különlegesség. A barack kissé karamellizálódik, a tészta maga pedig könnyű, nem túl édes, egyszóval, tökéletes. A fagyi pedig csak feldobja az összhatást.
Tovább...
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit a hámból. Már akkor is igen tömény volt, így egyszerre rögtön egy darabot vettünk belőle...
Tovább...
Igazából ez valamiért inkább téli édesség nálunk, mint nyári, nem is tudom miért, hiszen ilyenkor, a forró napokban igazán előnyös csak, gyorsan készül, és nagyon finom is. Talán a fahéj miatt, ami valahol a téli, karácsonyi hangulattal forrt össze bennem? :-)
Tovább...

Marcsi süteményét látva, egy olyan rég nem tapasztalt érzés lett úrrá rajtam, amit valamikor gyerekkoromban éreztem, amikor a nagymamám, anyukám konyhájában valami nagyon finom sütemény készült. Azonnal eldöntöttem, hogy elkészítem.
Tovább...

Sokszor készítem, jól lehűtve nagyon kedvelik a csibék:-). Hozzávalók: A tésztához: 10 dkg cukor, 5 tojás, 3-3 csapott kanál liszt, gríz, méz és kakaó, 1, 25 dl olaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 0,25 dl tej.
Tovább...

Több néven láttam már ezt a süteményt a neten, 3bit, meg emeletes élvezet, de mindig ugyanaz a receptje. Egy picit macerás elkészíteni, de nem annyira, hogy ne érje meg hozzáfogni:-)
Tovább...

Konyhám talán legmulatságosabb sütije. Két okból is. Azt hiszem, ez a legmaszatosabb és legpiszmogósabb, amit valaha is készítettem, kézenfogva a háztető sütivel, amiről még nincs képem.
Tovább...

Omlós, másnapra nagyon finom, puha süti, vendégvárónak, vasárnapi finomságnak megállja a helyét:-) Hozzávalók: 25 dkg vaj, 20 dkg liszt...
Tovább...
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettünk félre, amit általában külön lefagyasztunk, majd felhasználás előtt kiolvasztunk..
Tovább...
Kisgyerekes családok számára nyújthat száz százalékos sikerélményt egy mézeskalács házikó elkészítése, hiszen a gyerekek roppant mód élvezik, ha kezük nyomán valami szép épül, a szó szoros értelmében, pláne ha azt később meg is ehetik...
Tovább...

Előző bejegyzésemnél, a tökéletes diókrémnél már említettem, hogy kicsit elszámoltam a tejet, amiben a diót meg kellett főzni, így adnom kellett hozzá még diót. Így viszont sok lett a diókrém.
Tovább...

Mostanában divat a házi szaloncukor, gondoltam kipróbálom én is. Az aszaltgyümölcsös receptet még sedithnél találtam, a kókuszos a bounty receptje alapján készült...
Tovább...

Már tavasz óta készültem rá, hogy a családnak bemutassam Ottis kókuszkockáját. Egyszer már elkészítettem, de akkor kilós fehér csokit vettem hozzá, talán ez volt a hiba, és a máz nem sikerült jól.
Tovább....

Edóka sütijét akartam elkészíteni karácsonyra, mivel a lányka gesztenyés finosmágot kért. Ez egyszerű, és Edóka oldalán guszta is. Azonban a pontos recept a többivel együtt, ugye, itthon maradt. Mivel keksztekercset...
Tovább...

Hosszú-hosszú ideje, tucatnyi diókrémet próbáltam már ki, de sajnos egyik sem volt az igazi. Történt, hogy még fiatal ...
Tovább...
Hozzávalók: fél kg savanykás alma, 30 dkg liszt, 25 dkg cukor, 1 tojás, 1 vanília, 1 sütőpor, kéznél lévő finomságok: aszalt gyümölcsök apróra vágva, csokoládédarabkák, darabos, vagy darált dió, stb.
Tovább...

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg cukor, 3 tojás, 2 dl tej,1 vanília, 1 citrom, vagy/és 1 narancs héja, 1 sütőpor, pici só, aszalt gyümölcsök, finomságok.
Tovább...

Igaz, mostanában ritkán sütöm, de régen nagy kedvenc volt. Nagyon finom, a külseje roppanós, a belseje puha. Sokáig eláll. Szerintem aszalt gyümölccsel is elképzelhető, bár én sosem próbáltam.
Tovább...
Ez a citromos sütemény egyszerűen fenséges. Mivel az én kis fészekaljam nem nagyon szereti a krémes süteményeket, sem a tejszínhabot, így én egyszerűen csak így kínálom nekik, de megesik, hogy citrommázat készítek rá.
Tovább...

Az alábbi süti nagyon egyszerűen készült, nem is gondoltam volna, hogy ekkora sikere lesz . Mivel csak úgy összedobtam, nem mértem a hozzávalókat, így csak megközelítőleg írom, de a tölteléknél ez nem is olyan fontos… talán.
Tovább...

Ez a süti a forró nyári napokat idézi, amikor még jólesett a hűtőből kivenni valami hűsítő finomságot. Sokszor elkészítettem, mindahányszor nagyon szívesen fogyasztottuk. Sajnos itt is csak „körülbelül” fogalmaim vannak az adagokról:(
Tovább...

Az alábbi receptet egy kedves ismerősömtől kaptam, akinek még a nagymamája írta le. Kisülés után egy kicsit még olyan, mintha nem olvadt volna el benne a cukor, de 1-2 óra múlva megpuhul. Nagyon finom, kisfiam egyik kedvenc sütije.
Tovább...

Először sima túrós palacsintát akartam készíteni, de őszintén szólva, palacsintáról, főleg túrósról, nem szeretnék kis ideig tudni.
Azonban itt volt ez a nagyon finom túró. Hát legyen rakott palacsinta. Na, de azt is valahogy másképp kéne…
Azonban itt volt ez a nagyon finom túró. Hát legyen rakott palacsinta. Na, de azt is valahogy másképp kéne…
Tovább...

A kókuszos dolgokkal én valahogy mindig úgy voltam, hogy nem szerettem őket. Fiam, lányom, na meg édesapám annál inkább. Egy-két hete azzal jött haza a lányom, hogy készítsek neki bountyt. Először jót mulattam rajta, még, hogy bounty házilag
Tovább...

Szüleimhez vendégek érkeztek Magyarországról, és pár szelet kardinálissal kedveskedtek nekik. Anyukám egészen elájult tőle, olyannyira, hogy másik héten „átugrottunk” a közeli vámospércsi „Kisvirág” cukrászdába, ahonnan az ismerősök is hozták a sütit.
Tovább...

Egyszer ettem cukrászdában. Aztán egyszer ettem egy barátnőmnél. És a kettő nem is emlékeztetett egymásra. A cukis kinézetre pofásabb volt, magas és derék, amolyan 90 fokos szögben vágott, tökély.
Tovább...

Mindent imádunk, ami citromos, másrészt ez még viszonylag egyszerűnek tűnt. Valószínűleg elrontottam, mert hamarabb nyitottam ki az ajtót, és az egész egy kicsit visszaesett, de még így is kitűnő lett.
Tovább...

Mit tehet az ember lánya, ha a csemeték vasárnap délben, rögtön ebéd és mosogatás után kitalálják, hogy valami „nagyon édes és nagyon habos” finomságot ennének? Hát szétnéz az elérhető alapanyagok között, és imádkozik, hogy találjon olyasmit...
Tovább...

Roppanós, finom, jól eláll (főleg, ha másnap el is fogy). A tészta elkészítése semmi, a macera az, ha az ember kis rombuszokra akarja vágni. A második adag ugyan rombusznak rombuzs volt, de kicsinek már nem volt olyan kicsi…
Tovább...
Mindig nagy problémát okozott nekem a mézeskalácssütés, hiszen állandóan volt valami bajom vele: keményre sikeredett, rücskös lett a teteje, stb. Tavaly nagyon elhatároztam, hogy juszt is finomat és kinézetre is gusztát készítek.
Tovább...
Tovább...

Volt egy kis finetti, és egy kis túró, a gyerekek meg édességért nyarvogtak. Nem egészen voltam biztos benne, hogy jól sül el, ha a kettőt összepasszintom, de finom lett, gyorsan elfogyott.
Tovább...

Egy kicsit mindig izgulok, mikor gyerekek jönnek hozzánk, mert ők kíméletlenül őszinték. A pizzatekercs szerencsére mindig bejön… Egyszer váratlanul leptek el bennünket, hirtelen nem tudtam mit kitalálni, összeütöttem egy jó kis bruschettát...
Tovább...

Sokszor készítem, jól lehűtve nagyon kedvelik a csibék:-) Hozzávalók: A tésztához: 10 dkg cukor, 5 tojás, 3-3 csapott kanál liszt, gríz, méz és kakaó, 1, 25 dl olaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 0,25 dl tej.
Tovább...

Ki hinné, hogy finom? :-) Most először készítettem, de örök darab marad a receptjeim között. Illatos, fűszeres, egy kicsit karácsonyidéző hangulatot áraszt. Puha, omlós, még másnap is.
Tovább...

Nekem erről a finomságról mindig az előkelőség jut eszembe, nem tudom miért. Olyan elegáns, és hűvös, az ember szinte azt érzi, miközben fogyassza, hogy meg kell adnia neki a megfelelő tiszteletet.
Tovább...

Egykorvolt kolleganőm receptje. Egyszer ezt a sütit hozta be a munkába, amitől teljesen odavoltam. Kellemesen sós, sajtos, és roppanósan omlós. A szó szoros értelmében eteti magát. Több helyre is készítettem azóta, eddig még mindig nagy sikerrel.
Tovább...

Egyszerű, finom, nálam vendégségre készült, sok gyerekhez. Hozzávalók: egy három tojásból, 5 dkg darált mogyoró hozzáadásával készült piskótatekercs. A főzött krémhez 25 dkg margarin, 20 dkg cukor, 6 evőkanál liszt...
Tovább...

Nagyon sokáig volt a kedvencünk ez a muffin, és mindig úgy ettük, hogy nem nagyon néztünk rá, inkább csak az ízét figyeltük. Nagyon finom, főleg forrón, de az eredeti recept szerint készítve összeesik...
Tovább...
Tovább...

Sok receptet próbáltam ki a kis piros Váncza könyvecskémből, de akkoriban még nem fotózgattam. Igazság szerint ezt csak azóta teszem, mióta az Erdélyi Konyha miatt „dokumentálok”...
Tovább...
Aki szereti a citromot, annak biztosan tetszeni fog ez a könnyen és gyorsan elkészíthető sütemény! :-)Nagyon egyszerű: piskóta, tejszínhab, mémi citromlé. Laza, nyári finomság.
Tovább...

Ehhez nem kell kommentár, egyszerű gesztenye és csoki. Nyáron behűtve üdítő, télen melegítő hatású, a gesztenye yang mivolta miatt. Nagyon könnyű elkészíteni. ..
Tovább...

Tekercs, tekercs, tekercs. A gyerekeim odavannak érte, ezért látni ennyifélét. Ez az egyszerű lekváros tekercs nagyszerű vasárnapi sütemény.
Tovább...

A kétféle dinnyét és a felszeletelt banánt egy tálban locsoljuk meg kevés mézzel. Gyerekek kedvence, behűtve nyári vendégeink is hálásak lesznek a hűsítő finomságért.
Tovább...

Forró nyári napokon nagyon jól esik.Megjegyzés: télen ugyanígy tálalhatjuk, de akkor melegen kínáljuk. Ízre a forró csokoládéval vetekszik, krémes állaga miatt közkedvelt finomság.
Tovább...

Alapjában finom sütemény, de egy kicsit testes, főleg így, nyáron. Könnyen készül, bár egy kicsit babrás. Vendégvárónak kitűnő.
Másnapra az igazi, addigra porhanyós lesz. Kiadós aprósütemény.Tovább...

Az ízek sokasága, és mindezek tökéletes harmóniája azonnal a rabjává tett. Sokféle változatban létezik, számomra ez az igazi, bevált recept, amit a nagyváradi Góbé csárda receptje ...
Tovább...

Gyerekkoromban ezt a sütit lagzikban sütötték, az asszonyok kedden már elkezdték a tésztalapok sütését. Már nem jellemző a házi süti, mi több, ciki, ha valaki saját sütivel rukkol elő, rendelni sokkal trendibb...
Tovább...

Van úgy, hogy az ember csokis-csokira vágyik. Nálunk a tömör csoki nem annyira jön be, inkább a csokis sütikre szoktunk ráesni. Ilyenkor, hét közepén, amikor süteményezéshez nincs kedve az embernek, de nyaggatják a kölkök...
Tovább...

A mascarponét keverjük ki a tojások sárgájával, a cukrokkal, majd óvatosan forgassuk bele a tojások keményre vert habját. A krémet kanalazzuk kelyhekbe, majd halmozzuk rá az erdei gyümölcsöt, babapiskótával díszítjük. A desszert formában is elkészíthető. Ekkor a babapiskótákat sorakoztassuk egymás mellé az edény alján, locsoljuk meg a kiolvasztott gyümölcsök levével... Dancs Annamari receptje
Tovább...

A tésztával nem lesz sok bajunk. Gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki vékonyra, fél kisujjnyira. A gyúrásnál, ha a tészta kemény volna, adjunk hozzá pár csepp tejet. Ezután kis pogácsaszaggatóval – vagy kis pohárral, szaggassunk belőle kis tallérokat...
Tovább...
Többször kacérkodtam már a profiteroles (nekem csak képviselőfánk) készítésével. Aki próbálta, az tudja, hogy nagyon vicces sütemény ez, mert ha sütése közben meresztgetjük a szemünket a sülő tésztára, azt látjuk, hogy csodamagas...
Tovább...
Ha valami, hát ez egy egyszerű és gyors sütemény, ráadásul tényleg fincsi, legalábbis azokat kielégíti majd, akik nem az emeletes krémes ízekre vágynak. Készítsünk elő egy 8 tojásos piskótát, öntsük a tepsibe, majd alaposan dobáljuk meg kimagozott meggykompóttal.

Ez az a torta, aminél elmaradta várt sikerem. Családom kitalálta, hogy ez nekik már túl "diós". Szerintem finom, és különleges, de nem hiszem, hogy egyhamar újra megsütném. Igaz, ami igaz, elég tömény. Én nem vacakoltam a külső bevonással, a krémből díszítettem, és olvasztott csokival ...
Tovább...

Nagyon finom, és könnyű elkészíteni az alábbi édességet, fiam egyik nagy kedvencét. Egy háromtojásos piskótára lesz szükségünk, valamint fél liter tejszínhabra, egy zacskó színtelen zselatinra, és egy doboz fincsi ananászkonzervre. Kezdőknek is bátran ajánlom, el sem lehet rontani!
Tovább....
Sokunk emlékeiben élnek még egykor volt szeretteink, akik nagy szeretettel, látszólag oly könnyedén lettek úrrá ezen a fránya süteményen. Mivel a háj disznóvágás után vált elérhetővé, a hájas tészta kifejezetten téli süteményként vált ismertté, ami abból a szempontból is előnyös volt...
Tovább....