Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
augusztus
(28)
- Veronikám képei!
- Flhívás! Szerkesszük együtt az Erdélyi Konyha Kal...
- Libagond
- Sütés nélkül
- Tiramisu
- Barackízes piskótatekercs
- Csokoládés gesztenyegolyók
- Citromos, tejszínhabos tekercs
- Túrógombóc
- Sült máj nagyi módra pirított krumplival
- Rántott tök kapormártással, borsos krumplival
- Pulykacsíkok tárkonyos mártással és nokedlivel
- Zöldkapros tojásleves salátával
- Tárkonyos marharagu-leves
- Ínyenc barackleves joghurttal
- Currys kukoricás-kolbász leves
- Változatos vagdalttál
- Töltött krumpli másképp
- Tepsis rizses hús tükörtojással
- Gombafasírt
- Ecetes-mustáros saláta
- Császárfánk 1939- ből, a la Váncza süteményes könyv
- Csokoládés, túrós muffin
- Mogyorós, csokis, banános tekercs
- Csilla sós süteménye
- Boszorkánypogácsa
- Káposztasaláta csirkehusival
- Fél óra, és tálalva
2010. augusztus 10.
Citromos, tejszínhabos tekercs
Published :
16:59
Aki szereti a citromot, annak biztosan tetszeni fog ez a könnyen és gyorsan elkészíthető sütemény! :-)
Hozzávalók:
3 tojás, 3 kanál víz, 3 kanál cukor, 6 kanál liszt, 1 sütőpor, egy kisdoboz tejszínhab, 1 citrom héja, ízlés szerint leve.
A tojásokat válasszuk külön, a fehérjéket verjük kemény habbá, majd kanalanként dolgozzuk hozzá a vizet. Ezután ugyancsak kanalanként adjuk hozzá a cukrot is, miközben tovább verjük. A legvégén adjuk hozzá a sárgákat is, ezzel is verjük még egy kicsit. Ezután széles, mély mozdulatokkal kavarjuk hozzá kanalanként a leszitált, sütőporral elkevert lisztet. A piskótafélék annál könnyebb, lazább szerkezetűek, minél több levegőt kavarunk hozzá.
Sütőpapírra borítva süssük készre, majd a papírral együtt, még forrón szorosan tekerjük fel, hagyjuk kihűlni.
A tejszínhabot verjük fel, reszeljünk hozzá citromhéjat, majd óvatosan csepegtessünk hozzá citromlevet ízlés szerint. Ettől egy kicsit megváltozik a tejszínhab állaga. A kihűlt piskótát tekerjük ki, óvatosan fejtsük le róla a sütőpapírt, majd töltsük meg a krémmel. Tekerjük fel, 20-25 percre tegyük hűtőbe, hogy az ízei érjenek össze. Ezután vonjuk be kívülről is, díszítsük. Szeletelve, tejszínhabbal kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése