2010. augusztus 10.

Csokoládés, túrós muffin



Nagyon sokáig volt a kedvencünk ez a muffin, és mindig úgy ettük, hogy nem nagyon néztünk rá, inkább csak az ízét figyeltük. Nagyon finom, főleg forrón, de az eredeti recept szerint készítve összeesik, így egyáltalán nem nyújtotta a tipikus muffin kinézetet. Egyszer kipróbáltam úgy, hogy adtam még hozzá lisztet, és láss csodát, sokkal szebb, gusztább lett a végeredmény.

Hozzávalók:

Száraz hozzávalók: 10 dkg csoki, 5 evőkanál púpozott liszt (én hetet adtam hozzá), fél csomag sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna.
A csokoládét vágjuk kisebb-de nem túl kicsi darabokra. A túl kicsi kocka szinte felszívódik a sütiben, a túl nagy nem lesz olvadós. A körömnyire vágott csoki viszont folyékony lesz. Persze hűlés után ez is megszilárdul, de mikróban bármikor felforrósítható. Kavarjuk össze a hozzávalókat.

A nedves hozzávalókhoz: 25 dkg túró, 8 kanál cukor, 7 dkg vaj, 3 tojás sárgája, 3 kanál tej, 1 kanál tejföl, 1 kanálnyi citromlé, 1 csomag vaníliás cukor.
A cukrot kavarjuk fehéredésig a cukorral, a vajjal, majd adjuk hozzá az áttört túrót és a többi hozzávalót.

A 3 tojás félretett fehérjét verjük kemény habbá. A túrós masszába, kis adagonként, váltakozva kavarjuk hozzá a lisztes keveréket és a tojásfehérjét. Szedjük muffinsütő formákba, majd közepes tűznél süssük körülbelül 15-20 percig.

Jó étvágyat! :-)

0 megjegyzés: