Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
augusztus
(28)
- Veronikám képei!
- Flhívás! Szerkesszük együtt az Erdélyi Konyha Kal...
- Libagond
- Sütés nélkül
- Tiramisu
- Barackízes piskótatekercs
- Csokoládés gesztenyegolyók
- Citromos, tejszínhabos tekercs
- Túrógombóc
- Sült máj nagyi módra pirított krumplival
- Rántott tök kapormártással, borsos krumplival
- Pulykacsíkok tárkonyos mártással és nokedlivel
- Zöldkapros tojásleves salátával
- Tárkonyos marharagu-leves
- Ínyenc barackleves joghurttal
- Currys kukoricás-kolbász leves
- Változatos vagdalttál
- Töltött krumpli másképp
- Tepsis rizses hús tükörtojással
- Gombafasírt
- Ecetes-mustáros saláta
- Császárfánk 1939- ből, a la Váncza süteményes könyv
- Csokoládés, túrós muffin
- Mogyorós, csokis, banános tekercs
- Csilla sós süteménye
- Boszorkánypogácsa
- Káposztasaláta csirkehusival
- Fél óra, és tálalva
2010. augusztus 10.
Rántott tök kapormártással, borsos krumplival
Published :
16:43
Egyszerűen nem is tudok mit mellé mondani. Finom, könnyű, különleges ízhatású, fincsi. Nyamm:-)
Hozzávalók: egy kisebb, zsenge tök, 3-4 tojás, a tök nagyságától függően, liszt, zsemlemorzsa, 80 dkg krumpli, csapott evőkanálnyi liszt, lehetőleg friss kapor, de a szárított is jó, 2 dl tejföl.
A tököt mossuk le, mivel zsenge, a héját nem kell eltávolítani. Vágjuk körülbelül centiméternyi vastag karikákra, és szórjuk meg sóval. Alaposan kavarjuk össze, majd 20-30 percig hagyjuk állni.
A krumplikat pucoljuk meg, vágjuk kis kockákra, enyhén sós vízben főzzük puhára, szűrjük le. Szórjuk meg frissen őrölt borssal, alaposan kavarjuk el. Tálalásig tartsuk melegen.
Közben hevítsünk olajat, a gyengén kinyomkodott tököt először lisztbe, majd felvert, sóval, borssal ízesített tojásba, végül zsemlemorzsába forgassuk bele, a zsiradékban süssük ki. Szalvétára szedve csorgassuk le.
A mártáshoz hevítsünk kevés zsiradékot, tegyük hozzá a kaprot, kavarjuk alaposan össze, majd adjuk hozzá a tejföllel elkavart lisztet. Engedjük fel 2 dl vízzel, sózzuk, forraljuk fel, majd 2-3 pernyi lassú rotyogtatás után vegyük le.
Különleges íz hatású étel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése