2010. augusztus 10.

Gombafasírt



Annak idején sokszor kísértem el eső után friss szegfűgombát szedni, amiből vagy tojásos gomba, vagy gombafasírt készült. Ma már csak csiperke van, azt sem adják ingyen a piacon… de azért ez is finom:-)

Hozzávalók:
Fél kg bármilyen, ehető gomba, 1 kisebb vöröshagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 2 tojás, 2-3 szelet szikkadt kenyér, fél maréknyi morzsa, petrezselyemzöld, só, bors, olaj a sütéshez.

A gombát pucoljuk meg, majd a hagymákkal együtt daráljuk le. Azonnal kavarjuk hozzá a többi alapanyagot. A kenyérszeleteket áztassuk vízbe, csavarjuk ki, úgy adjuk a fasírthoz. Annyi morzsát adjunk hozzá, amitől formálható, de nem száraz masszát kapunk.
Kis gombócokat formáljunk belőle, majd forró olajban süssük ki.
Füstölt sajttal, paradicsomsalátával igazán finom előétel, de főzelékkel akár főételként is tálalhatjuk.

0 megjegyzés: