Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
augusztus
(28)
- Veronikám képei!
- Flhívás! Szerkesszük együtt az Erdélyi Konyha Kal...
- Libagond
- Sütés nélkül
- Tiramisu
- Barackízes piskótatekercs
- Csokoládés gesztenyegolyók
- Citromos, tejszínhabos tekercs
- Túrógombóc
- Sült máj nagyi módra pirított krumplival
- Rántott tök kapormártással, borsos krumplival
- Pulykacsíkok tárkonyos mártással és nokedlivel
- Zöldkapros tojásleves salátával
- Tárkonyos marharagu-leves
- Ínyenc barackleves joghurttal
- Currys kukoricás-kolbász leves
- Változatos vagdalttál
- Töltött krumpli másképp
- Tepsis rizses hús tükörtojással
- Gombafasírt
- Ecetes-mustáros saláta
- Császárfánk 1939- ből, a la Váncza süteményes könyv
- Csokoládés, túrós muffin
- Mogyorós, csokis, banános tekercs
- Csilla sós süteménye
- Boszorkánypogácsa
- Káposztasaláta csirkehusival
- Fél óra, és tálalva
2010. augusztus 10.
Tepsis rizses hús tükörtojással
Published :
16:16
Egyike azon ételeknek, amelyek szemre tetszetősek voltak, valahogy mégis vonakodtam tőle. Mi az, hogy tükörtojás, meg tepsis rizses hús? Szerencsére elég kíváncsi voltam ahhoz, hogy elkészítsem. Finom, nagyon laktató, így vacsorára egy szál magában is megfelel, ráadásul legyünk őszinték: maradék rizs, vagy akár pörkölt (ledarálva) felhasználásához nagyszerű megoldás.
Hozzávalók:
30 dkg darált hús, 10 dkg rizs, egy nagy fej hagyma, olaj, só, bors, 4-6 tojás, 4-6 szelet sajt.
A rizst mossuk meg, majd főzzük készre. Közben a hagymát vágjuk apró kockákra, futtassuk meg az olajon, majd adjuk hozzá a darált húst. Ízesítsük fel, majd nagy lángon süssük készre. Az elkészült rizst alaposan mossuk le, csepegtessük, majd kavarjuk a húshoz. Egy kisebb tepsit zsiradékkal kenjünk ki, morzsával szórjunk meg, majd öntsük bele a masszát. Ezt egyengessük el úgy, hogy a tetejébe kanál hátával mélyesszünk 4-6 tojásfészket. Vigyázzunk, hogy elég mély legyen, hogy a tojás ne folyjék ki. Üssük bele a tojásokat, tetejükre fektessünk egy-egy lapka sajtot, majd az egészet toljuk forró sütőbe.
Hidegen, melegen egyaránt finom, de szépen szeletelni csak kihűlés után lehet. Friss salátával kínáljuk.
Jó étvágyat! :-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése