2010. augusztus 10.

Tepsis rizses hús tükörtojással



Egyike azon ételeknek, amelyek szemre tetszetősek voltak, valahogy mégis vonakodtam tőle. Mi az, hogy tükörtojás, meg tepsis rizses hús? Szerencsére elég kíváncsi voltam ahhoz, hogy elkészítsem. Finom, nagyon laktató, így vacsorára egy szál magában is megfelel, ráadásul legyünk őszinték: maradék rizs, vagy akár pörkölt (ledarálva) felhasználásához nagyszerű megoldás.

Hozzávalók:
30 dkg darált hús, 10 dkg rizs, egy nagy fej hagyma, olaj, só, bors, 4-6 tojás, 4-6 szelet sajt.

A rizst mossuk meg, majd főzzük készre. Közben a hagymát vágjuk apró kockákra, futtassuk meg az olajon, majd adjuk hozzá a darált húst. Ízesítsük fel, majd nagy lángon süssük készre. Az elkészült rizst alaposan mossuk le, csepegtessük, majd kavarjuk a húshoz. Egy kisebb tepsit zsiradékkal kenjünk ki, morzsával szórjunk meg, majd öntsük bele a masszát. Ezt egyengessük el úgy, hogy a tetejébe kanál hátával mélyesszünk 4-6 tojásfészket. Vigyázzunk, hogy elég mély legyen, hogy a tojás ne folyjék ki. Üssük bele a tojásokat, tetejükre fektessünk egy-egy lapka sajtot, majd az egészet toljuk forró sütőbe.
Hidegen, melegen egyaránt finom, de szépen szeletelni csak kihűlés után lehet. Friss salátával kínáljuk.

Jó étvágyat! :-)

0 megjegyzés: