2010. augusztus 10.

Mogyorós, csokis, banános tekercs



Egyszerű, finom, nálam vendégségre készült, sok gyerekhez.

Hozzávalók: egy három tojásból, 5 dkg darált mogyoró hozzáadásával készült piskótatekercs.
A főzött krémhez 25 dkg margarin, 20 dkg cukor, 6 evőkanál liszt, 4 dl tej, ízlés szerint kakaó, 2 darab banán. A bevonáshoz 10 dkg bevonó csokoládé, 4 dkg vaj.

A tejet kavarjuk el csomómentesen a liszttel és a cukorral, majd lassú tűzön kavargatva főzzük, míg egy összeálló, sűrű masszát kapunk. A tűzről levéve kavarjuk hozzá a kakaót, ízlésünk szerint, aki szereti, most ízesítse kevés rumaromával. Miután kihűlt, kavarjuk habosra a vajjal.
A feltekert piskótatekercset kenjük le a krémmel, közepébe helyezzük az egészséges, friss banánt, majd együtt csavarjuk fel.
A csokoládét gőz felett olvasszuk fel a vajjal, majd kenjük rá a tésztára. Darabos mogyoróval szórjuk meg. Felhasználásig tartsuk hűtőben, úgy szépen szeletelhető lesz.

Jó étvágyat! :-)

0 megjegyzés: