2010. augusztus 10.

Currys kukoricás-kolbász leves



Egy kis érdekesség ez a mexikói leves. Finom, bár egy kicsit idegen ízű a curry miatt. Egyszerű az elkészítése, és ha már nagyon unjuk a megszokott leveseket, üdítőként hathat:-)

Hozzávalók:
Egy doboz csemegekukorica, 2 szél vékony, fűszeres kolbász, egy közepes hagyma, curry, só, bors, egy kanál liszt, kis pohárnyi tejföl, kevés olaj.

A hagymát vágjuk apró kockákra, majd zsiradékon futtassuk meg. Szórjuk rá a kolbászt, folytonos kavarás mellett süssük, míg szép pirosak lesznek, de vigyázzunk, ne égessük oda. Közben a tejfölt kavarjuk simára a tejföllel és egy liter vízzel, öntsük rá a levesre. Szórjuk meg a fűszerekkel, csipetnyi curryval. Ez utóbbinál vigyázzunk, a túl sok rossz ízt ad a levesnek. Forraljuk fel, és pár percig főzzük lassú lángon.
Nem túl forrón kínáljuk. Bátrabbak chilipaprikát fogyaszthatnak mellé.

0 megjegyzés: