Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
augusztus
(28)
- Veronikám képei!
- Flhívás! Szerkesszük együtt az Erdélyi Konyha Kal...
- Libagond
- Sütés nélkül
- Tiramisu
- Barackízes piskótatekercs
- Csokoládés gesztenyegolyók
- Citromos, tejszínhabos tekercs
- Túrógombóc
- Sült máj nagyi módra pirított krumplival
- Rántott tök kapormártással, borsos krumplival
- Pulykacsíkok tárkonyos mártással és nokedlivel
- Zöldkapros tojásleves salátával
- Tárkonyos marharagu-leves
- Ínyenc barackleves joghurttal
- Currys kukoricás-kolbász leves
- Változatos vagdalttál
- Töltött krumpli másképp
- Tepsis rizses hús tükörtojással
- Gombafasírt
- Ecetes-mustáros saláta
- Császárfánk 1939- ből, a la Váncza süteményes könyv
- Csokoládés, túrós muffin
- Mogyorós, csokis, banános tekercs
- Csilla sós süteménye
- Boszorkánypogácsa
- Káposztasaláta csirkehusival
- Fél óra, és tálalva
2010. augusztus 10.
Zöldkapros tojásleves salátával
Published :
16:36
A tojásleves minden konyha visszatérő vendége. Sokféleképpen készül, amikor én először kaprosan ettem, valami egészen új világot fedeztem fel benne. Természetesen készülhet szárított kaporból is. Nagyszerű kis leves, egy hosszú, átdolgozott nap után, amikor a család könyörtelenül leves követel:-)
Hozzávalók:
1 szép fej saláta, személyenként 2 db tojás, zsiradék, egy kanál liszt, só, bors, kevés pirospaprika, zöldkapor, ha nincs, szárított is jó.
A salátát alaposan mossuk meg, csepegtessük le. Egy edényben tegyünk fel zsiradékot, amíg felforrósodik a salátát tépjük, vagy vágjuk kisebb darabokra. Dobjuk a zsiradékra, és kavargassuk, míg a saláta összeesik. Ekkor adjuk hozzá a lisztet, párszor kavarjuk meg, szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük el, majd azonnal, lassanként, nehogy megcsomósodjék öntsük fel 2 liter vízzel. Szórjunk rá kaprot. Miután felfőtt, hagyjuk 5-10 percig csendben főni, ezután zárjuk el alóla a tüzet. A tojásokat óvatosan üssük bele, vigyázva, hogy ne egymásra essenek a levesben. Kavarni nem szabad. Kapcsoljuk be a legkisebb lángot alá, és kezdjük felforralni. Megkavarni csak pár perc múlva, és óvatosan szabad. Azért nem jó, ha fövő vízbe ütjük a tojásokat, még ha a legkisebb lángon is ég a tűz alatta, mert a rotyogó vízben a tojásfehérje „uszályossá” válik, azaz fehér fodor keletkezik a tojás körül.
Az egészet körülbelül 10 percig főzzük. Mikor a tojások keményre főttek vegyük le.
Pirítóssal kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése