2010. augusztus 10.

Ínyenc barackleves joghurttal



Tipikus nyári-őszi leves, gyerekek biztosan szeretni fogják. Még az enyémek is szívesen fogyasztják, pedig ők nem igazán vannak oda a gyümölcslevesekért.

Hozzávalók:
400 ml üveges barackkompót, egy kis pohár joghurt, citrom héja és leve, csapott evőkanál liszt, szegfűszeg, tejszínhab, tetejére reszelt mandula.

A barackkompótot vágjuk kis kockákra, majd saját levében, 2 dl vízzel tegyük fel főni. Adjunk hozzá szegfűszeget, és forraljuk fel. Ízlés szerint esetleg adjunk hozzá cukrot. A joghurtot kavarjuk simára a liszttel, majd adjuk a leveshez. Ha elsőre kissé csomós lesz, kavargassuk, ha csak nagyon nem hagytuk csomósan, simává fő a leve. Pár percig főzzük lassú tűzön, majd vegyük le. Ízlés szerint csavarjunk hozzá citromlevet, majd hagyjuk hűlni. Hidegen a legfinomabb, de langyosra hűlve is nagyon kellemes, különleges ízű leves.
Tetejét tejszínhabbal, reszelt mandulával díszítsük.
Megjegyzés: friss gyümölcsből is készülhet. Ekkor 40 dkg barackot főzzünk puhára cukros vízben.

0 megjegyzés: