Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
augusztus
(28)
- Veronikám képei!
- Flhívás! Szerkesszük együtt az Erdélyi Konyha Kal...
- Libagond
- Sütés nélkül
- Tiramisu
- Barackízes piskótatekercs
- Csokoládés gesztenyegolyók
- Citromos, tejszínhabos tekercs
- Túrógombóc
- Sült máj nagyi módra pirított krumplival
- Rántott tök kapormártással, borsos krumplival
- Pulykacsíkok tárkonyos mártással és nokedlivel
- Zöldkapros tojásleves salátával
- Tárkonyos marharagu-leves
- Ínyenc barackleves joghurttal
- Currys kukoricás-kolbász leves
- Változatos vagdalttál
- Töltött krumpli másképp
- Tepsis rizses hús tükörtojással
- Gombafasírt
- Ecetes-mustáros saláta
- Császárfánk 1939- ből, a la Váncza süteményes könyv
- Csokoládés, túrós muffin
- Mogyorós, csokis, banános tekercs
- Csilla sós süteménye
- Boszorkánypogácsa
- Káposztasaláta csirkehusival
- Fél óra, és tálalva
2010. augusztus 10.
Ecetes-mustáros saláta
Published :
16:10
Tudom, tudom, elég furcsán hangzik, hogy ecet, meg mustár. De finom:-)
Hozzávalók:
75 dkg burgonya, 20 dkg sonka, 4 tojás, 20 dkg kemény sajt, esetleg sós túró, 2-3 kanál mustár, ecet, 4-5 kanál olaj, só, egy kisebb fej saláta.
A burgonyát hámozzuk meg, majd fektessük alufóliával kibélelt tepsire, sózzuk meg, majd az alufóliába becsomagolva fél óra alatt pároljuk készre. Közben főzzük keményre a tojásokat, és vágjuk hosszú csíkokra a sonkát.
A mustárt az olajjal kavarjuk simára, majd adjuk hozzá az ecetet is. Itt a megadott mennyiségek viszonylagosak, mindenki saját ízlésének megfelelően adhat, illetve vehet el a hozzávalókból.
A kész burgonyát hagyjuk kihűlni, a tojásokat pucoljuk meg, egyet tegyünk félre a díszítéshez, a többit vágjuk kockára, ugyanígy járjunk el a túróval is. A megmosott, lecsöpögtetett salátát vágjuk kis darabokra.
Amikor a burgonya kihűlt, kavarjuk el először a mustáros öntettel, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot is, legvégül adva hozzá a salátát. Legalább 20-25 percre tegyük hűtőbe. A kész salátát osszuk szét négy tálalóedénybe, tetejükre illesszünk egy-egy negyedbe vágott tojást, majd reszeljünk rá kevés sajtot.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése