2010. november 3.

Sütőzacskóban sült libamell



Hozzávalók:
Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti rozmaring, egy kg fehérkáposzta, körülbelül 20 dkg vöröskáposzta, cukor, ecet.

Elkészítése:
A húsról távolítsuk el a bőrt, ezt süssük ki a zsiradékkal. A pácléhez valókat keverjük össze egy tálban, helyezzük bele a húst. Alaposan letakarva, másnapig tegyük hűtőbe. Az sem baj, ha két éjszakát is pácolódik.
Másnap, a húst emeljük sütőzacskóba, a páclevet öntsük hozzá, a zacskót megszurkálva toljuk be a sütőbe. Addig süssük, míg a hús, nyomásra ellenáll, körülbelül 40-50 perc. Ekkor vágjuk le róla a fóliát, és tegyük vissza 5-10 percre, hogy a teteje szépen megpiruljon. Közben a káposztát gyaluljuk vékonyan le. Kavarjuk el forró zsiradékban, majd megsózva, fedő alatt pároljuk készre. Figyeljünk rá, hamar leég. Amikor megpuhult, adjunk hozzá ízlés szerint cukrot, majd később annyi ecetet, ami enyhén megsavanyítja. Forraljuk fel, kavarjuk meg néhányszor, majd vegyük le a tűzről. A közben kisült húst 10percig hagyjuk hűlni, ekkor vágjuk szép szeletekre, a párolt káposztával kínáljuk.

0 megjegyzés: