2010. november 3.

Libapecsenye borsos krumplival



Hozzávalók:
A liba combjai, esetleg szárnya töve, só, bors, 2-2 szál sárga és fehérrépa, 80 dkg burgonya, 5 dkg vaj.

Elkészítése:
A combokat vízben tegyük fel főni, zöldségeljük be, és mint a húslevest, kezdjük el főzni. Amikor a hús félig megpuhult, szűrőkanállal szedjük ki, és csepegtessük le. Egy tűzálló edényt zsiradékkal kenjünk ki, fektessük bele a húsokat, majd toljuk be a sütőbe, ahol 30-35 perc alatt süssük szép ropogósra. Közben a burgonyát sós vízben főzzük ki, majd a vajjal törjük darabosra. Fedő alatt, egy ruhával letakarva hagyjuk saját gőzében érni, míg a hús elkészül. Tálaláskor a krumplit frissen tört borssal szórjuk meg, savanyúsággal kínáljuk.

0 megjegyzés: