Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
május
(20)
- Sós sütemények
- Kati tészta
- Csirkeszárny fűszeres olajban, „sárga rizzsel”
- Hónapsoroló
- Kavart vinette
- Édes krumplival töltött béles
- Lebbencsleves
- Elmélkedés a nagymamám-féle tejes paszulyleves fölött
- Sajt, ahogy anyukám csinálja
- Kapros-túrós ravioli
- Hagyományos étvágyhozó bruschetta
- Acquacotta – Paradicsom-paprika leves
- Sonkás, tárkonyos krumplileves
- Insalata caprese, erdélyiesen
- Olaszos
- Somlói galuska
- Marhapörkölt túrós csuszával
- Zetelaki salátaleves Magdika módra
- Leves-krém
- Estike
2010. május 20.
Kavart vinette
Published :
14:03
Ma elővettem az utolsó csomag fagyasztott vinettét a fagyasztóból. Lassan itt az új:-)
Fiam imád bármit, ami majonézes, ráadásul holnapra vendéget vártam, akinek szívesen kedveskedek vele. Adott úriember Magyarországon él, és állítja, hogy bárhol evett is ilyet – nagyon szereti – az enyém utánozhatatlan. Már rájöttem miért, mivel a feleségével megvitattuk a dolgot: ők nem tesznek hagymát hozzá, és általában nem házi majonézzel készítik. Pedig én arra esküszök…
Szóval elkészült a kavart vinette, holnap azonban mégsem zsebelem be az elismerést, ismerősöm lemondta a holnapi utat:-)
Na, azért elfogy az…
A turmixban pépesre tört vinettéhez körülbelül ugyanannyi mennyiségű majonézt keverek. Ízlés szerint apróra vágott hagymát, sót és borsot adok hozzá. Pirítóssal, teával kínálom. Megunhatatlan kedvenc:-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Angéla egy nagyon kedves mézesbábos hölgy, akinek saját honlapján bárki megcsodálhatja szemgyönyörködtető műveit itt . Mindig nagy problémát...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
9 megjegyzés:
Jujjjj én is mehetek :-) de meg kívántam :-)))Jóó ötlet én is csinálok akkor hétvégén!Köszi a tippet szuper a blogod :-)Puszi
Ildikém, neked nem lesz vele problémád, te hagymásan módon készíted! :-)
Ja igen... köszönöm:-)
Igen mi hagymát és be valóm foghagymát is :-P, nekem úgy jobban be jön :-)Puszika :-*
Jó ötletet adtál, még nálam is lapul egy adag a fagyasztóban...én csak hagymát teszek bele és házi majonézt.De akárhogy is ez Isteni finom!:)
Kedves ginko, hát úgy néz ki, hogy ez a titka, a hagyma, és a házi majonéz:-)
Legyen napsütéses a napod:)
Én nem tudom, soha meg nem fordulna a fejemben, hogy majonézt vegyek... Főleg, amióta megtanultam fél perc alatt elkészíteni!:)
Én volt, hoyg fokhagymásan készítettem, nekem úgy is nagyon ízlik, de a többiek nem rajongtak érte. Úgyhogy maradok a jó öreg hagymás változatnál. :) Hajnalka, te hány tojásból készítesz majonézt, hoyg kb. ugyanannyit teszel, amennyi a vineta, mert nekem picit soknak tűnik. Ma elővettem egy adagot és majdnem 90 deka. Ehhez én egyszerűen, 1 tojásból csinálok majonézt, az lesz vagy 2,5-3 deci.
Hát, az én vinette adagjaim jóval kisebbek, fogalmam sincs súlyra mennyi, de általában 2 darabot, ha nagyon nagy, csak egyet fagyasztok, mert sajnos megvan az az átkunk, hogy utálunk sokáig egyfélét enni, és a legnagyobb kedvencet is max két napig tudom beletáplálni a gyerekekbe. Egy tojásból készítek majonézt, nagyon keményre. Na most ez úgy van, hogy mikor mennyit, de általában tényleg majdnem egy az egyhez teszek hozzá, hogy ne legyen annyira intenzív a vinette.
Most próbálom vizualizálni, hogy mennyi lehet 90 dkg vinette... szerintem én mindenképp többet teszek hozzá.
Fokhagymával sosem próbáltam, de minden formájában szeretem, ki fogom próbálni.
Szia!
Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!
Üdvözlettel:
Miner.hu
Megjegyzés küldése