2011. december 11.

Alufóliás csirkecomb zöldségekkel


Hozzávalók személyenként:

2 csirkecomb, 20-30 dkg vegyes zöldség: répa, brokkoli, hagyma, gomba, káposzta, só, bors.

A combokat sóval, borssal dörzsöljük be. A zöldségeket vágjuk kisebb csíkokra, kockákra, a gombát ujjnyi szeletekre, a brokkolit szedjük kisebb rózsáira. Vegyünk egy alufólia darabot, helyezzünk rá egy combot, tegyük mellé a zöldség felét, ezeket sóval enyhén szórjunk meg, ugyanígy járjunk el a másik combbal és a maradék zöldséggel. Levegőmentesen csomagoljuk be, majd forró sütőben körülbelül 35-40 percig süssük. Ha a hús megpuhult, kitakarva toljuk még vissza 5-10 percre, hogy szépen megpiruljon. Frissen, forrón kínáljuk.

Ilyenkor télen savanyú káposztával is készíthetjük, de ha túl savanyú a káposzta, ne feledjük előbb forró vízben átmosni, vagy áztatni rövid ideig.

5 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Finom étel, s végre nem süti.

Fagyal Hajnalka írta...

Mostanában tényleg csak édességeket tettem fel.. pedig nem is vagyok túl édesszájú:-)

Roza írta...

Guszta nagyon!:)

Vicuska írta...

Szeretem a sok vegyes zöldséget köretként, még látványos is az a sok szín a tányéron!

Fagyal Hajnalka írta...

Köszönöm szépen:)