Hozzávalók: 40 dkg natúr joghurt, 2 dl tejszín, 1 üveg áfonyabefőtt, vagy 10 dkg friss vagy fagyasztott áfonya, ízlés szerint méz.
Az áfonyát a levétől leszűrjük, lecsepegtetjük. A fagyasztott gyümölcsöt szobahőmérsékleten felolvasztjuk, a frisset megmossuk, lecsepegtetjük.
A tejszínt felverjük, a díszítéshez keveset félretesszük, majd simára kavarjuk a joghurttal, ízlés szerint mézzel ízesítjük, majd kettévesszük. Felét az áfonya felével leturmixoljuk. Előveszünk egy alkalmas poharat, az aljába szórunk kevés áfonyát. Erre a turmixolt krémből kanalazunk, majd ismét megszórjuk áfonyával. A fehéren maradt krémmel befedjük. Tetejét tejszínhabbal, áfonyával díszítjük.
Jól behűtve kínáljuk.
3 megjegyzés:
Ó de szívesen megkóstolnék most egy ilyen pohárral! Nagyon guszta! Jó lett az új blogruhád!
Hű, ez nagyon jól néz ki! Elmentem a receptet nyárra, mert én ilyenkor már nemigen eszem hűtött dolgokat, de nyáron egy ilyet kivenni a hűtőből, maga a mennyország!
Köszönöm:-)Hát, mi télen is simán fagyizunk:-)
Éva örülök! :-) Igazából valamilyen fehér hátteret kerestem, de ennek a hangulata megtetszett:-)
Megjegyzés küldése