2012. november 20.

Ünnepi kiadványaink és fahéjas koszorú ízelítő

Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-)
Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a másik pedig legújabb könyvecskénk, a Sütés öröme.


Őszintén remélem, hogy mindenki megtalálja benne a számára kedves receptet:-)



Az alábbi recept a könyvecskében található. Nagyon finom, a gyerekek pillanatok alatt elkapkodták. Ráadásul igazi téli ívzilágú sütemény.


1.       Fahéjas koszorú
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 5+3 dkg vaj, 8+5 dkg cukor, 1-1,5 dl tej, 1 tojás + 1 tojás sárgája, 1,5 dkg élesztő, 1 kanál porcukor, 1 tojás sárgája, 2 teáskanál fahéj, fél citrom leve.
Elkészítése: 1 dl langyos tejben, 1 kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez adjuk az 5 dkg cukrot, a 3 dkg vajat, a tojás sárgáját, a csipet sót és az élesztővel, illetve annyi langyos tejjel, kigyúrjuk, amivel könnyű, lágy tésztát gyúrunk. Letakarva duplájára kelesztjük. A megmaradt 5 dkg vajat és 8 dkg cukrot a fahéjjal habosra kavarjuk. A tésztából négy darabot vágunk, egyenként kinyújtjuk, megkenjük a fahéjas vajjal, majd feltekerjük. Hosszában kettévágjuk, úgy, hogy a felső végén 2-3 cm egyben hagyunk. A két szárat lazán összesodorjuk, úgy, hogy a vágott felével kifelé mutasson. Kör alakúra formáljuk, a tetejét felvert tojással lekenjük, újra kelesztjük, majd forró sütőben megsütjük. A sütőből kivéve, lekenjük a citromlé és a porcukor keverékével. 

Így fonjuk, majd a vágást fordítsuk kifelé, úgy adja ki a szép mintáját. 

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az Advent és Karácsony című újság is kapható Magyarországon?

Hajnalka írta...

Igen:-)

Jutka írta...

Drága Hajnalka
Neked és családodnak Nagyon Boldog Új Évet Kívánok!

Adél írta...

Nagyon boldog új évet kívánok !

Anikó írta...

Hajnalka nagyon boldog új évet kívánok, boldogságot,egészséget, sok örömöt neked és egész családodnak, természetesen Tücsinek is:-))))
Szeretettel ölellek:-)))))

Éva írta...

Hajnalka mi újság veled hogy annyira régen jelentkeztél? Bízom benne hogy csak egy kis pihizés tartól ugye?

Katalin írta...

csodakezű kedves Hajnalka, remélem sokat süt főzöl mostanság, és azért nem tudsz jönni

hidd el, sokan vagyunk, akiknek hiányzik a blogod frissítése:))))

Unknown írta...

Kedves webmester,

Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 110 000 összegyüjtött receptek közül. Naponta növekedik a látogatók száma, ami jelenleg több mint 30 000 klikket jelent. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.

Üdvözlettel,
Tünde
info@osszesrecept.hu

Milena írta...

ki fogom próbálni ;)