![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_dj0tpuS6OS0OhCuYPlYwTxu_Xz7_2RCz_iALuMiVd_IZJiG-rXSZcybWFe-Y_8gzWrTvYN4qIOoCLgkQt1JHzv_9p4eR6uEkHMZUnEgFDPwqTaNqA9p9a-k7KaB2gb8B_pmqkAN58lfY/s320/ez+.jpg)
Régóta készültem már elkészíteni ezt a levest, de valahogy a burgonyalevesek kimaradtak az életünkből, pedig a krumplit minden formájában igen szeretjük.
Ma végre eljött az ideje, és nem bántam meg. Gyorsan elkészül, a füstölt hústól izgalmas lesz az íze, de kedvenc tárkonyom sem ront ám az ízén.
Hozzávalók:
1 nagyobb hagyma, 15 dkg füstölt hús, 1 répa, 1 zeller, 1 petrezselyem, 4-5 krumpli, só, bors, zellerlevél, tárkony, 5 dkg szalonna, tejföl, 1 kanál liszt.
A szalonnát vágjuk nagyon apróra, majd tűzön süssük ki. Aki szereti, hagyja benne a pörcöt, én ettől eltekintettem. Adjuk hozzá a kis kockákra vágott a hagymát, majd a felaprított zöldségeket, végül a kis darabokra vágott húst.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk bele a tárkonyt, a zellerzöldet, majd engedjük fel, körülbelül 1-5liter vízzel, és pároljuk, míg minden hozzávaló megpuhul.
A lisztet kavarjuk simára 1 dl tejföllel, adjuk a leveshez, és forraljuk össze. Tálaláskor további tejföllel gazdagítsuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYLhNeRA-Rlh0Vv-2EjOYuzgYc1L8NvEBmnKIPaNfb3_syBVQGAwIvnQelt7fGsOS1WYeHs44ejppLBgtUC6_2gcoLABYU0NzAJivJZ9huyEvImtOWc-h3S5v-c_TQ-7EjM1SLv2owtimF/s320/ez.jpg)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése