Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
május
(20)
- Sós sütemények
- Kati tészta
- Csirkeszárny fűszeres olajban, „sárga rizzsel”
- Hónapsoroló
- Kavart vinette
- Édes krumplival töltött béles
- Lebbencsleves
- Elmélkedés a nagymamám-féle tejes paszulyleves fölött
- Sajt, ahogy anyukám csinálja
- Kapros-túrós ravioli
- Hagyományos étvágyhozó bruschetta
- Acquacotta – Paradicsom-paprika leves
- Sonkás, tárkonyos krumplileves
- Insalata caprese, erdélyiesen
- Olaszos
- Somlói galuska
- Marhapörkölt túrós csuszával
- Zetelaki salátaleves Magdika módra
- Leves-krém
- Estike
2010. május 19.
Lebbencsleves
Published :
20:41
Régi, magyaros leves, sokan ismerik. Semmi különös… házi laskatésztát kevés zsiradékban megfuttatok, amikor majdnem megpirult egy fél hagymát felvágva hozzáadok. A tészta hamar pirul, érdemes mellette állni és kavargatni. Pirospaprikával megszórom, majd felengedem vízzel. Sózom, borsozom, egy kevés darált paprikát, télire eltettet adok hozzá. Pár szem krumplit vágok bele, petrezselyemzöldet vágok hozzá, és az egészet főzöm, míg minden hozzávaló megpuhul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Angéla egy nagyon kedves mézesbábos hölgy, akinek saját honlapján bárki megcsodálhatja szemgyönyörködtető műveit itt . Mindig nagy problémát...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
4 megjegyzés:
A lányom kedvenc levese. :) Mi teszünk bele tejfölt is. :)
Még sosem próbáltam, de legközelebb kipróbálom. Akkor úgy látszik, a lebbencsleves nem jellegzetes bihari étel :-)
Pontosan ugyanígy főzöm, Kárpátalján is így dívik :)
Lebbencsleves gazdagon
Füstöltszalonnát pirítok, majd a pörcöt kiszedem. A visszamaradt zsíron világos barnára pirítom a lebbencstésztát, rádobok apróra vágott hagymát és együtt pirítom tovább, amíg a hagyma üveges nem lesz. Megszórom őrölt paprikával, elkeverem és felöntöm annyi vízzel, amennyi levest akarok. 2-3 szem krumplit kockákra vágok és a levesbe teszem. Teszek bele 1 babérlevelet és karikára vágott füstölt kolbászt is. Közepes lángon készre főzöm. A főzés vége felé megkóstolom, ha kell, utánasózok.
Ha valaki úgy szereti, hogy a szalonnapörcök a leves tetején úszkálnak, a krumplival egyszerre tegye a levesbe.
Megjegyzés küldése