Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
május
(20)
- Sós sütemények
- Kati tészta
- Csirkeszárny fűszeres olajban, „sárga rizzsel”
- Hónapsoroló
- Kavart vinette
- Édes krumplival töltött béles
- Lebbencsleves
- Elmélkedés a nagymamám-féle tejes paszulyleves fölött
- Sajt, ahogy anyukám csinálja
- Kapros-túrós ravioli
- Hagyományos étvágyhozó bruschetta
- Acquacotta – Paradicsom-paprika leves
- Sonkás, tárkonyos krumplileves
- Insalata caprese, erdélyiesen
- Olaszos
- Somlói galuska
- Marhapörkölt túrós csuszával
- Zetelaki salátaleves Magdika módra
- Leves-krém
- Estike
2010. május 22.
Csirkeszárny fűszeres olajban, „sárga rizzsel”
Published :
14:36
Már sokszor történt meg velem, hogy a lazán összedobott ételből valami nagyon finom jött össze. Tegnap nem volt kedvem semmihez, minél hamarabb túl akartam lenni a konyhán. Álltam a hűtő előtt, és azon töprengtem mit is főzzek, ami azért megfelel a házi koszt kategóriának, de nem egy időigényes művelet. Találtam még egy csomag csirkeszárnyat – legutóbb soknak találtam a mennyiséget, kivettem, hogy kiolvadjon. Először sima pörköltre gondoltam, de arra meg cseppet se izgultam rá. Megint beálltam a hűtőbe, és akkor szemembe tűnt egy kb. 2 hónappal ezelőtti vendégségből megmaradt fűszeres olaj. Ennek nagyon megörültem, és eldöntöttem, hogy ebbe pácolom be a szárnyakat. Annak idején marhahusit pácoltam a sima házi olajba, fokhagymát, borsot, babérlevelet tettem bele. Ami megmaradt ledugaszolva elraktam máskorra.
A fűszeres olaj
Elmentem takarítani, majd amikor a szárnyak felengedtek, egy edényben csirkefűszerrel megszórtam, majd az olajjal bőven meglocsoltam, majd bevágtam a hűtőbe.
Kb 2 órát lehetett benn, akkor sütőzacskóba tettem, és hirtelen felindulásból az olajos-fűszeres pácot rákanalaztam. Amíg a hús sült, kikérdeztem a csibéket, mivel képzelik el a sült szárnyat, mire kitalálták, hogy „sárga” rizst kérnek. Ez a megsárgult köret a kínai rizs „háziasított” változata. Arról szól, hogy a vízben, fehéren megfőzött rizst lemosva, lecsepegtetve olajon, wookban átforrósítom, majd hozzá ütök tojást. Hát, körülbelül 20 dekányi rizshez kettőt. Állandóan kavarom, hogy egyformán keveredjen el a rizzsel, petrezselyemzölddel megszórom, borsozom, és kész. Laktató és finom is.
Ekkorra elkészült a szárnyika is, ami valami hihetetlenül zamatos, puha és illatos lett. A feltálalt rizst még meglocsoltam a pecsenyelével, jót tett neki.
Az egész max 40 percbe került, kivéve a pácolási és kiolvadási időt, és gyermekeimnek nagyon ízlett.
Jó szívvel ajánlom bárkinek, tényleg ízletes, és könnyen elkészíthető.
Még egy étel, ami tuti visszajáró vendég lesz az asztalunkon.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Angéla egy nagyon kedves mézesbábos hölgy, akinek saját honlapján bárki megcsodálhatja szemgyönyörködtető műveit itt . Mindig nagy problémát...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése