2010. május 11.

Marhapörkölt túrós csuszával


Hozzávalók a pörkölthöz:
80 dkg borjúhús, 2 db hagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, só, bors, olaj.
Hozzávalók a túrós csuszához: 50 dkg széles laska, 30 dkg tehéntúró, 20 dkg sóstúró, 20 dkg tejföl, 10 dkg finom szalonna.

A pörkölthöz a húst vágjuk kis darabokra, a hagymát, a paprikát kis kockákra, a paradicsomot szeleteljük fel. A hagymát az olajban dinszteljük meg, adjuk hozzá a húst, elkeverjük, szórjuk rá a pirospaprikát, majd tegyük bele a paradicsomot és a paprikát. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, főzzük puhára.

A túrós csuszához a laskát sósvízben főzzük ki, mossuk le és csepegtessük. A túrókat villával törjük kis darabokra, majd keverjük el a laskával. A szalonnát vágjuk apró kockákra, süssük ki.
A tálalásnál egy tányérra szedjünk a túrós csuszából, szórjuk meg a szalonnapörccel, mellé halmozzunk a pörköltből, levével együtt.

A Góbé csárda receptje

0 megjegyzés: