2010. május 11.

Zetelaki salátaleves Magdika módra


Hozzávalók: 2 db saláta, 3 cikk fokhagyma, 3 tojás, fél liter tej, 4dkg szalonna, 1 kanál liszt, kevés olaj, a tálaláshoz tejföl.

A salátákat mossuk meg, tépjük darabokra, majd annyi sós vízben, hogy elfedje tegyük fel főni. A fokhagymát vágjuk vékony karikákra, tegyük a leveshez. A lisztből a tejjel kavarjunk habarást, ezt öntsük rá a puhára főtt salátára. Amíg felforr a tojásokat verjük fel, sóval, borssal ízesítsük, majd az olajban süssük meg rántottának. Amikor elkészült vágjuk kis kockákra. A szalonnát vágjuk nagyon apró kockákra, süssük ki, majd zsírjával együtt tegyük a levesbe. Adjuk hozzá a rántottakockákat is. Legvégül cettel ízlés szerint savanyítsuk.
Tejfölözve, fehér kenyérrel kínáljuk.

A Góbé csárda receptje

0 megjegyzés: