Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
2011. augusztus 30.
Szentesi kubikus étel
Published :
22:40
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 15 dkg tarhonya, 2 szál füstölt, lehetőleg csípős kolbász, 1 szép fej hagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, kevés zsiradék, só, bors, pirospaprika.
A burgonyát pucoljuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Felhasználásig engedjük fel hidegvízzel, így nem barnul meg. A hagymát vágjuk apró kockákra, majd a felhevített zsiradékon kissé futtassuk meg. Dobjuk rá a tarhonyát, és kissé süssük együtt. Adjunk hozzá fél kiskanálnyi pirospaprikát kavarjuk el, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a krumplit is. Ha szükséges töltsünk még rá kevés vizet, majd fedő alatt, lassan párolva főzzük készre. Amikor félig megpuhultak, adjuk hozzá az előzőleg kis kockákra vágott paprikát és a paradicsomot is. Együtt majdnem készre főzzük. A kolbászt kisebb darabokra vágjuk, majd mielőtt az étel elkészülne, hozzáadjuk ezt is. Már csak pár forralásig főzzük. Lefedve 10 percig pihenni hagyjuk, ezután tálaljuk.
Megjegyzés: minél intenzívebb ízű kolbászt használunk, annál finomabb ételt kapunk. Aki bírja a csípőset, chilit vagy csípős paprikát is adhat az ételhez.
Olcsó, laktató étel, és nagyszerűen elkészíthető nyaralás alkalmával bográcsban is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Angéla egy nagyon kedves mézesbábos hölgy, akinek saját honlapján bárki megcsodálhatja szemgyönyörködtető műveit itt . Mindig nagy problémát...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
1 megjegyzés:
Ez az! Az egyszerű étel a nagyszerű étel! Holnap ilyesmi lesz!!!
Megjegyzés küldése