2011. augusztus 30.

Szentesi kubikus étel



Hozzávalók: 1 kg burgonya, 15 dkg tarhonya, 2 szál füstölt, lehetőleg csípős kolbász, 1 szép fej hagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, kevés zsiradék, só, bors, pirospaprika.

A burgonyát pucoljuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Felhasználásig engedjük fel hidegvízzel, így nem barnul meg. A hagymát vágjuk apró kockákra, majd a felhevített zsiradékon kissé futtassuk meg. Dobjuk rá a tarhonyát, és kissé süssük együtt. Adjunk hozzá fél kiskanálnyi pirospaprikát kavarjuk el, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a krumplit is. Ha szükséges töltsünk még rá kevés vizet, majd fedő alatt, lassan párolva főzzük készre. Amikor félig megpuhultak, adjuk hozzá az előzőleg kis kockákra vágott paprikát és a paradicsomot is. Együtt majdnem készre főzzük. A kolbászt kisebb darabokra vágjuk, majd mielőtt az étel elkészülne, hozzáadjuk ezt is. Már csak pár forralásig főzzük. Lefedve 10 percig pihenni hagyjuk, ezután tálaljuk.
Megjegyzés: minél intenzívebb ízű kolbászt használunk, annál finomabb ételt kapunk. Aki bírja a csípőset, chilit vagy csípős paprikát is adhat az ételhez.
Olcsó, laktató étel, és nagyszerűen elkészíthető nyaralás alkalmával bográcsban is.

1 megjegyzés:

Seafalcon írta...

Ez az! Az egyszerű étel a nagyszerű étel! Holnap ilyesmi lesz!!!