2010. november 25.

Keksz, jó sajtosan




Kisfiam nagyon szereti a sós süteményeket, pláne, ha sajtos. Az alábbi kekszecskék ilyenek, és bár amikor készült szentül fogadtam, hogy soha többé… látva, mennyire ízlett, ráveszem még magam:-)

Roppanós, finom, jól eláll (főleg, ha másnap el is fogy). A tészta elkészítése semmi, a macera az, ha az ember kis rombuszokra akarja vágni. A második adag ugyan rombusznak rombuzs volt, de kicsinek már nem volt olyan kicsi…

Hozzávalók:

45 dkg liszt, egy kocka margarin, 10 dkg sajt a tésztába, 2 nagykanál tejföl, 1 kiskanálnyi só.
A tetejére további reszelt sajt, 1 felvert tojás, köménymag, vagy pirospaprika, ami elhagyható.

A hozzávalókat gyúrjuk össze, osszuk 3 cipóba. Egyenként nyújtsuk vékonyra, kb 2-3 mm. A felvert tojással kenjük le, szórjuk meg gazdagon sajttal, ízlés szerint köménymaggal, esetleg pirospaprikával, majd derelyevágóval vágjuk kis (nagyobbacska:-).) rombuszokra. Sütőpapíron 15-20 percet pihentetve, tegyük sütőbe, és süssük, míg szép pirospozsgás lesz.
A receptet valahonnan internetről mentettem, de már nem tudom honnan…

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom lehet, főleg jó sajtosan :)