2010. augusztus 10.

Tárkonyos marharagu-leves


A tárkony, és a borjú tuti siker nálunk, legyen bár akármilyen étel hozzávalója is. A leves egy könnyű, tápláló étel ami egyszerűen elkészíthető. Aki szereti, eltett csípős paprika levével fokozhatja az ízét, ez valamivel különlegesebbé teszi a levest, mint a friss paprika.

Hozzávalók:
40 dkg marhahús, 1-1 nagyobb sárga és fehérrépa, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 dl tejföl, 1 kanálnyi liszt, 2-3 babérlevél, só, bors, tárkony, kevés zsiradék.

A marhahúst vágjuk kis kockákra. A vöröshagymát futtassuk meg a zsiradékon, majd adjuk hozzá a húst. Kevergetés mellett süssük, míg elfehéredik. Ekkor töltsük fel 1-1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, dobjuk rá a babérlevelet, majd lassú tűznél főzzük félkészre. Ekkor adjuk hozzá a felvágott répákat, a tárkonyt és főzzük, míg elkészül. A tejfölt kavarjuk simára a liszttel, és 2 dl vízzel, adjuk a leveshez. Ízesítsünk utána, majd percnyi lassú rotyogtatás után vegyük le. Forrón, fehér kenyérrel kínáljuk.
Jól illik hozzá a csípős paprika.

Jó étvágyat:-)

0 megjegyzés: