Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
augusztus
(28)
- Veronikám képei!
- Flhívás! Szerkesszük együtt az Erdélyi Konyha Kal...
- Libagond
- Sütés nélkül
- Tiramisu
- Barackízes piskótatekercs
- Csokoládés gesztenyegolyók
- Citromos, tejszínhabos tekercs
- Túrógombóc
- Sült máj nagyi módra pirított krumplival
- Rántott tök kapormártással, borsos krumplival
- Pulykacsíkok tárkonyos mártással és nokedlivel
- Zöldkapros tojásleves salátával
- Tárkonyos marharagu-leves
- Ínyenc barackleves joghurttal
- Currys kukoricás-kolbász leves
- Változatos vagdalttál
- Töltött krumpli másképp
- Tepsis rizses hús tükörtojással
- Gombafasírt
- Ecetes-mustáros saláta
- Császárfánk 1939- ből, a la Váncza süteményes könyv
- Csokoládés, túrós muffin
- Mogyorós, csokis, banános tekercs
- Csilla sós süteménye
- Boszorkánypogácsa
- Káposztasaláta csirkehusival
- Fél óra, és tálalva
2010. augusztus 10.
Tárkonyos marharagu-leves
Published :
16:32
A tárkony, és a borjú tuti siker nálunk, legyen bár akármilyen étel hozzávalója is. A leves egy könnyű, tápláló étel ami egyszerűen elkészíthető. Aki szereti, eltett csípős paprika levével fokozhatja az ízét, ez valamivel különlegesebbé teszi a levest, mint a friss paprika.
Hozzávalók:
40 dkg marhahús, 1-1 nagyobb sárga és fehérrépa, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 dl tejföl, 1 kanálnyi liszt, 2-3 babérlevél, só, bors, tárkony, kevés zsiradék.
A marhahúst vágjuk kis kockákra. A vöröshagymát futtassuk meg a zsiradékon, majd adjuk hozzá a húst. Kevergetés mellett süssük, míg elfehéredik. Ekkor töltsük fel 1-1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, dobjuk rá a babérlevelet, majd lassú tűznél főzzük félkészre. Ekkor adjuk hozzá a felvágott répákat, a tárkonyt és főzzük, míg elkészül. A tejfölt kavarjuk simára a liszttel, és 2 dl vízzel, adjuk a leveshez. Ízesítsünk utána, majd percnyi lassú rotyogtatás után vegyük le. Forrón, fehér kenyérrel kínáljuk.
Jól illik hozzá a csípős paprika.
Jó étvágyat:-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése