2010. augusztus 10.

Csokoládés gesztenyegolyók



Ehhez azt hiszem, nem kell kommentár, egyszerű gesztenye és csoki. Nyáron behűtve üdítő, télen melegítő hatású, a gesztenye yang mivolta miatt. Nagyon könnyű elkészíteni. Bár lehet, hogy az elfogyasztásához kevesebb időre lesz szükség, mint az elkészítéséhez…

Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza, 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj.

A gesztenyemasszát, ha fagyasztva vettük, szobahőmérsékleten hagyjuk felolvadni, majd vizes kézzel törjünk egyenlő, kis darabokat belőle, és formázzunk belőlük egyenletes golyókat. Amikor mind elkészült, a darabokra vágott csokoládét csokoládéolvasztóban, (ha ez nincs, vegyünk két, egymásba illő edényt, melynek az alsó részébe töltsünk vizet, ezt tegyük fel főni. A felső edénybe tegyük a csokit) olvasszuk fel a vajjal. Egy villa segítségével forgassuk bele a golyókat, majd óvatosan, hogy ne sértsük a bevonatot, helyezzük rácsra (akár a sütő rácsa is megteszi, ha nem túl nagyok a rések), hagyjuk megszikkadni.
Gyerekek kedvence.

0 megjegyzés: