Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
2011. május 26.
Karamellás dió, na meg rágcsálós nyalóka
Published :
8:25
Néhány éve, egy kínai étteremben hoztak karamellel bevont diót, míg az ételre vártunk. Egyszerűen odavoltam érte. Utána készítettem párszor, de aztán elmaradt. Nemrég eszembe jutott újra. A kiscsibék nagyon odavoltak érte:-)
Akár vendégváróként is el tudom képzelni, bár egy kissé macerás, de úgy gondolom, a siker száz százalékos. Két dologra jó figyelni, egyrészt, hogy a cukor szép, világos karamellszínű maradjon, másrészt, hogy a diót minél vékonyabban vonjuk be vele, így nem egy cukordarabot kell rágcsálni, hanem egy roppanós, igazán különleges csemegét kaphatunk:-)
Hozzávalók: dió, cukor.
A cukrot lassú tűzön felolvasztottam, majd egy lobogó vizes edény felé tettem, hogy lassabban hűljön ki. Aztán egy villával, a diókat egyenként megforgattam a karamellában. Picit megpróbáltam lecsorgatni, majd olajozott alufóliára szedtem, és hagytam megdermedni.
Anyukám, kiskoromban diót vágott, nagyobb darabokra, majd belekavarta a karamellába. Ebből kisebb gombócokat formázott, majd dermesztette. Annak idején, amikor nem lehetett egyéb édességet kapni egy ezüstpapírba csomagolt, fehéres-sárgás valamivel töltött, félhold alakú, csokinak nevezett valaminél, amit képtelenség volt kettéharapni, nagy ínyencség volt ám ez:-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
3 megjegyzés:
Én is sokat készítettem karamellás diót, csak én összetörve tettem bele a diót aztán darabokra tördeltem.Olyankor csináltam mikor nem volt itthon édesség és a gyerekek ezt nagyon szerették.
Hajnalka, szívesen megadom az adataimat az elemzéshez, kerestem az emailedet de nem találom, add meg légyszí és azon megírom majd. Köszi Anikó
Hajni, nézz be hozzám légyszíves, vár egy díj szerettel:-))))))
Megjegyzés küldése