![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPJglYCXzEm0NmptoHt_FMsKJ9sU7PB0OBirtTmk5CJgvCsTrcNOvP1rVhPV2DGb7-15cAVxV5rTUg3DAao4BW5qikHMdZ8EZo80nyYdnikSPbNiNqG3irybvzTyohxyFOFnUI1mTLAENV/s320/puha+gy%25C3%25BCm%25C3%25B6lcskeny%25C3%25A9r.jpg)
Nagyon szeretem ezt a receptet, mert a hozzáadott almától puha marad. Könnyű , olcsó és finom is:-)
Hozzávalók:
Fél kg savanykás alma, 30 dkg liszt, 25 dkg cukor, 1 tojás, 1 vanília, 1 sütőpor, kéznél lévő finomságok: aszalt gyümölcsök apróra vágva, csokoládédarabkák, darabos, vagy darált dió, stb.
Az almát reszeljük le, majd adjuk hozzá a cukrokat. Legalább egy órát hagyjuk pihenni. Az sem baj, ha egész éjszakára pihentetjük. Másnap az almához - levével együtt- hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a tojást és a finomságokat.
Egy téglalap, vagy 2 őzgerinc formát kenjünk ki margarinnal, szórjuk be zsemlemorzsával, majd szépen egyengessük a masszát, a forma feléig.
Közepes tűznél tűzpróbáig sütjük.
Aki szereti, bevonhatja csokimázzal, szerintem így, á’lá natur is nagyon finom. Ránk még sosem száradt, mondjuk ideje sem volt neki :-)
1 megjegyzés:
Mentem a receptet, nagyon mutatós!
Megjegyzés küldése