![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiV7gMay267fmkhs5CUl5qcsthRgySQeCRnBakGteMVMLTnDHhn8pO_R45d3qb9hqAMr6-v8VOwex5Mh6QbOFledMJiejkflr_ULTToCCnXD1Ja01bOwyGWa2oyux7W88yI5UQWQD3YMHJA/s320/gy%25C3%25BCm%25C3%25B6lcskeny%25C3%25A9r.jpg)
Na, ma gyümölcskenyeres napom van:-)
Ez egy bevált recept. A képen látható mázat készen vásárolható porból kavartam ki.
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg cukor, 3 tojás, 2 dl tej,1 vanília, 1 citrom, vagy/és 1 narancs héja, 1 sütőpor, pici só, aszalt gyümölcsök, finomságok.
A lisztet kavarjuk el a vaníliával, a sóval, a cukor felével, a sütőporral, a kis darabokra vágott finomságokkal és a citrusok reszelt héjával. A tojásokat kavarjuk habosra a cukor másik felével, a lágy margarint adjuk hozzá, legvégül dolgozzuk el a tejjel. A kétféle keveréket dolgozzuk össze. Ha úgy érezzük, kissé kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejet.
Őzgerinc, vagy négyszögletes formát kenjünk, lisztezzünk ki, ebbe simítsuk bele a masszát, majd közepes tűznél tűzpróbáig süssük.
Érdemes bevonni valamilyen mázzal, úgy nem szárad.
3 megjegyzés:
Nagyon guszta, én is megsütöttem már almásat dióval
Nagyon finom lehet,jól néz ki!
Én is nagyon szeretem a gyümölcskenyeret!
Megjegyzés küldése