2010. december 15.

Puha gyümölcskenyér




Nagyon szeretem ezt a receptet, mert a hozzáadott almától puha marad. Könnyű , olcsó és finom is:-)

Hozzávalók:

Fél kg savanykás alma, 30 dkg liszt, 25 dkg cukor, 1 tojás, 1 vanília, 1 sütőpor, kéznél lévő finomságok: aszalt gyümölcsök apróra vágva, csokoládédarabkák, darabos, vagy darált dió, stb.

Az almát reszeljük le, majd adjuk hozzá a cukrokat. Legalább egy órát hagyjuk pihenni. Az sem baj, ha egész éjszakára pihentetjük. Másnap az almához - levével együtt- hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a tojást és a finomságokat.
Egy téglalap, vagy 2 őzgerinc formát kenjünk ki margarinnal, szórjuk be zsemlemorzsával, majd szépen egyengessük a masszát, a forma feléig.
Közepes tűznél tűzpróbáig sütjük.
Aki szereti, bevonhatja csokimázzal, szerintem így, á’lá natur is nagyon finom. Ránk még sosem száradt, mondjuk ideje sem volt neki :-)

1 megjegyzés:

Ottis írta...

Mentem a receptet, nagyon mutatós!