2010. április 30.

Erdei gyümölcskehely


Dancs Annamari receptje

Hozzávalók: 25 dkg mascarpone sajt, 3 tojás, 2-3 kanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor, babapiskóta.
Elkészítése: A mascarponét keverjük ki a tojások sárgájával, a cukrokkal, majd óvatosan forgassuk bele a tojások keményre vert habját. A krémet kanalazzuk kelyhekbe, majd halmozzuk rá az erdei gyümölcsöt, babapiskótával díszítjük. A desszert formában is elkészíthető. Ekkor a babapiskótákat sorakoztassuk egymás mellé az edény alján, locsoljuk meg a kiolvasztott gyümölcsök levével, halmozzuk rá a krémet, majd a gyümölcsöt, ha marad még hozzávalónk, ismételjük meg a műveletet. Egy napig hűtőben érleljük. Ha a desszertből csak felnőttek fogyasztanak, a babapiskótára kevés áfonyapálinkát is locsolhatunk.

0 megjegyzés: