Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
április
(19)
- Dancs Annamari főzni is tud!
- Erdei gyümölcskehely
- Leveles tésztába csomagolt tavaszi csirkerúd párol...
- Brokkoli-krémleves
- Tavaszi csibetál
- Ízes mákos tészta almával
- Csokiba forgatott banános tallér
- Ropogós szezámmagos virsli
- Krumplis tésztában sült virsli
- Tenkei gombaleves tejfölös fokhagymával
- Főétel - hússal
- Végre! Profiteroles...
- Diós-meggyes piskóta
- Leves-zöldséges
- Eszterházi torta
- Fondanttal bárminémű kapcsolatban lévő tortáim
- Nagyikám hagymasalátája
- Ananászos alagút
- Egész napos program: hájas tészta sütés
2010. április 30.
Ízes mákos tészta almával
Published :
20:10
Az ember néha elolvas egy receptet, és az valamiért megfogja, holott biztos benne, hogy sosem készíti majd el. Ez egy olyan recept, amihez sokáig hozzá sem nyúltam, valahogy sok volt egyszerre ez a sokféleség benne. Aztán elkészítettem, és állíthatom, egyik kedvenc ételünk lett. Finom és illatos, egy kicsit édes, egy kicsit savanykás, fűszeres...
Hozzávalók:
Fél kg metélt tészta, 15 dkg darált mák, 2 enyhén savanykás alma, 5 dkg vaj/főzőmargarin, 1 citrom héja, fahéj, porcukor.
A tésztát enyhén sós vízben főzzük puhára. Forró víz alatt mossuk át, majd csorgassuk le, tegyük tálalótálba. Öntsük rá a megolvasztott margarint, majd keverjük alaposan össze. A közben megmosott, hámozatlan almát reszeljük a tésztára, majd szórjuk rá a darált mákot, a citromhéjat és a fahéjat. Porcukorral fogyasztás előtt, ki-ki saját ízlésének megfelelően szórja meg.
Azonnal, forrón kínáljuk. Igazán remek íz-összhatás.
Tanács: mivel a tésztafélék igen kényesek az ízekre, ha vaj helyett margarint használunk, körültekintően válasszunk, mivel egy rossz ízű margarin elronthatja a munkánkat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Angéla egy nagyon kedves mézesbábos hölgy, akinek saját honlapján bárki megcsodálhatja szemgyönyörködtető műveit itt . Mindig nagy problémát...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése