Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
április
(19)
- Dancs Annamari főzni is tud!
- Erdei gyümölcskehely
- Leveles tésztába csomagolt tavaszi csirkerúd párol...
- Brokkoli-krémleves
- Tavaszi csibetál
- Ízes mákos tészta almával
- Csokiba forgatott banános tallér
- Ropogós szezámmagos virsli
- Krumplis tésztában sült virsli
- Tenkei gombaleves tejfölös fokhagymával
- Főétel - hússal
- Végre! Profiteroles...
- Diós-meggyes piskóta
- Leves-zöldséges
- Eszterházi torta
- Fondanttal bárminémű kapcsolatban lévő tortáim
- Nagyikám hagymasalátája
- Ananászos alagút
- Egész napos program: hájas tészta sütés
2010. április 30.
Tenkei gombaleves tejfölös fokhagymával
Published :
19:53
Hozzávalók négy személyre:
25 dkg laskagomba
1 nagyobb szál répa
1 dl rizs
2 dl tejföl
Őrölt bors, ételízesítő, 1-2 babérlevél, ételízesítő, kevés olaj
Fokhagyma, ízlés szerint, kb. 4-5 nagyobb cikk.
1/5, 2 liter víz (attól függően mennyire sűrűn fogyasztjuk a leveseket)
A répát pucoljuk meg, vágjuk kis kockákra, majd lecsepegtetve kavarjuk a felforrósított olajhoz, állandóan kavargatva együtt dinszteljük pár percig. Mielőtt felöntenénk vízzel, szórjuk rá az ételízesítőt, kavarjuk el, majd engedjük fel a vízzel.
A gombákat tisztítsuk meg, vágjuk vékony csíkokra, adjuk a leveshez.
Dobjuk bele a babérlevelet, az őrölt borsot, majd fedő alatt főzzük puhára a hozzávalókat. Ekkor mossuk bele a rizst, és az egészet főzzük készre.
Közben a fokhagymákat tisztítsuk meg, nyomjuk át fokhagymatörőn, kavarjuk simára 3 kanál tejföllel és egy kanál olajjal. Sózzuk ízlés szerint. Tegyük félre.
Az elkészült levest habarjuk be az egy kanál liszttel elkevert tejföllel, együtt főzzük fel, majd húzzuk félre.
Tálaláskor a tejfölös gombát külön kínáljuk a leves mellé, hogy ki-ki ízlésének megfelelően szedhessen a leveshez.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Angéla egy nagyon kedves mézesbábos hölgy, akinek saját honlapján bárki megcsodálhatja szemgyönyörködtető műveit itt . Mindig nagy problémát...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése