2010. április 30.

Ropogós szezámmagos virsli


Hozzávalók:
1 kg virsli (ha nem buliba készül, a fele is elég), 80 (40) dkg készen kapható fagyasztott rétestészta, mustár, 1 tojás, szezámmag.

A virsliket vágjuk ketté, majd hagyjuk megszáradni. Közben a rétestésztát szobahőmérsékleten engedjük ki. Amíg magától fel nem olvad, ne feszegessük, mert eltörhet. Amikor kiolvadt, egy tésztaecsettel kenjünk rá mustárt. Derelyemetszővel, hosszában vágjunk belőle ujjnyi vastag szalagokat, majd vágjuk el keresztbe is őket. Minden szalagra helyezzünk egy felezett virslit, majd tegyük alufóliával kibélelt tepsibe. Szépen kenjük le a felvert tojással, majd szórjunk rá szezámmagot bőven. Ekkor kérjük meg édesanyát, hogy tegye forró sütőbe a virsliket. Körülbelül 10-15 perc alatt szép pirosra sül.
Hidegen, melegen nagyon finom, ketchuppal is fogyasztható. Ha buliba kerül, ízlésesen rendezzük el egy tálcán, amit akár ki is díszíthetünk.

0 megjegyzés: