Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
április
(19)
- Dancs Annamari főzni is tud!
- Erdei gyümölcskehely
- Leveles tésztába csomagolt tavaszi csirkerúd párol...
- Brokkoli-krémleves
- Tavaszi csibetál
- Ízes mákos tészta almával
- Csokiba forgatott banános tallér
- Ropogós szezámmagos virsli
- Krumplis tésztában sült virsli
- Tenkei gombaleves tejfölös fokhagymával
- Főétel - hússal
- Végre! Profiteroles...
- Diós-meggyes piskóta
- Leves-zöldséges
- Eszterházi torta
- Fondanttal bárminémű kapcsolatban lévő tortáim
- Nagyikám hagymasalátája
- Ananászos alagút
- Egész napos program: hájas tészta sütés
2010. április 30.
Csokiba forgatott banános tallér
Published :
20:04
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 5 dkg vaj, 1 dl tej, fél csomag szalakáli, 3 nagyobb banán, 20 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, a szóráshoz színes cukorkák, kókusz és csokireszelék, szendvicspálcika, ha ez nincs a fogvájó is alkalmas.
A tésztával nem lesz sok bajunk. Gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki vékonyra, fél kisujjnyira. A gyúrásnál, ha a tészta kemény volna, adjunk hozzá pár csepp tejet. Ezután kis pogácsaszaggatóval – vagy kis pohárral, szaggassunk belőle kis tallérokat, ezeket alufóliás tepsire téve kérjük meg anyát, tegye be a sütőbe. Hamar megsül.
Amíg a tallérok kihűlnek, a banánokat vágjuk fel vékony karikákra, majd egy szendvicspálcika segítségével szúrjuk rá egy-egy tallérra, úgy, hogy a gömbölyű fele legyen az alja.
Anyának újabb dolga lesz, kérjük meg, hogy gőz fölött melegítse fel a csokoládét a vajjal. Óvatosan, nehogy magunkra borítsuk, forgassuk meg benne a banános tallérokat, majd egy kistányér fölött szórjunk az oldalára a tortadíszekből. Rácsra állítva várjuk meg, míg rádermed a csokoládé.
Azonnal fogyasztva a tallér kicsit még kemény, de 1-2 órai állás után nagyon finom puha lesz.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Angéla egy nagyon kedves mézesbábos hölgy, akinek saját honlapján bárki megcsodálhatja szemgyönyörködtető műveit itt . Mindig nagy problémát...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése