2010. április 30.

Csokiba forgatott banános tallér




Hozzávalók:
50 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 5 dkg vaj, 1 dl tej, fél csomag szalakáli, 3 nagyobb banán, 20 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, a szóráshoz színes cukorkák, kókusz és csokireszelék, szendvicspálcika, ha ez nincs a fogvájó is alkalmas.

A tésztával nem lesz sok bajunk. Gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki vékonyra, fél kisujjnyira. A gyúrásnál, ha a tészta kemény volna, adjunk hozzá pár csepp tejet. Ezután kis pogácsaszaggatóval – vagy kis pohárral, szaggassunk belőle kis tallérokat, ezeket alufóliás tepsire téve kérjük meg anyát, tegye be a sütőbe. Hamar megsül.
Amíg a tallérok kihűlnek, a banánokat vágjuk fel vékony karikákra, majd egy szendvicspálcika segítségével szúrjuk rá egy-egy tallérra, úgy, hogy a gömbölyű fele legyen az alja.
Anyának újabb dolga lesz, kérjük meg, hogy gőz fölött melegítse fel a csokoládét a vajjal. Óvatosan, nehogy magunkra borítsuk, forgassuk meg benne a banános tallérokat, majd egy kistányér fölött szórjunk az oldalára a tortadíszekből. Rácsra állítva várjuk meg, míg rádermed a csokoládé.
Azonnal fogyasztva a tallér kicsit még kemény, de 1-2 órai állás után nagyon finom puha lesz.

0 megjegyzés: