Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
április
(19)
- Dancs Annamari főzni is tud!
- Erdei gyümölcskehely
- Leveles tésztába csomagolt tavaszi csirkerúd párol...
- Brokkoli-krémleves
- Tavaszi csibetál
- Ízes mákos tészta almával
- Csokiba forgatott banános tallér
- Ropogós szezámmagos virsli
- Krumplis tésztában sült virsli
- Tenkei gombaleves tejfölös fokhagymával
- Főétel - hússal
- Végre! Profiteroles...
- Diós-meggyes piskóta
- Leves-zöldséges
- Eszterházi torta
- Fondanttal bárminémű kapcsolatban lévő tortáim
- Nagyikám hagymasalátája
- Ananászos alagút
- Egész napos program: hájas tészta sütés
2010. április 14.
Diós-meggyes piskóta
Published :
19:18
Ha valami, hát ez egy egyszerű és gyors sütemény, ráadásul tényleg fincsi, legalábbis azokat kielégíti majd, akik nem az emeletes krémes ízekre vágynak.
Készítsünk elő egy 8 tojásos piskótát, öntsük a tepsibe, majd alaposan dobáljuk meg kimagozott meggykompóttal. Ezután a tetejét szórjuk meg bőven darabos dióval, végül kristálycukorral.
Teával nagyon finom, de tea nélkül is gyorsan fogy:-)
És még valami:-) Muszáj dicsekednem:-) Nemrég vettem egy új fényképezőt, mert a Sanyi bizony kiöregedett. Az új gépem Fujitsu, már sokkal okosabb, manuális beállításokra is képes. Bezony. Csak én nem nagyon értek hozzá...
De tanulok! Egy kedves fotós ismerősöm (köszi András!) türelmesen ismételgeti újra és újra az alapszabályokat, így már egészen meglepő dolgokra is képes vagyok, ámulok-és bámulok micsoda trükkök vannak. Pl. ami engem nagyon felajz, az a mikrofotózás, ami ugye nagyon közeli képeket jelent. Számomra egy új világ nyílt meg ezzel a lehetőséggel:-))
Az alábbi kép a tanult módszerrel készült, és csak azért nagyképűsködök vele, mert szerintem irtó jó lett, legalábbis előző képeimhez képest:-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése