Kedves sedit!
Ahogy ígértem, megmutitom az én tortakezdeményeimet... Jó tudni, hogy először voltak a cukorvirágok, ez nagyon egyszerű dolog, bárkinek azonnal sikerül, egy tojásfehérjéhez, ha jól emlékszem, talán 20 dkg porcukort kell adni, ebből kemény habot verni, színezni, majd kinyomókkal kis virágokat, levelet nyomni belőle. Ebből jó kis adag lesz. Jó kis élmény, de nem nagy kihívás, úgyhogy ez általában egyszeri szórakozást nyújt csak. A lovacskás tortán még látható a cukorvirágokból. Külön fotó is készült róluk, de azt most nem találom...
Ezt a cukorvirágos trükköt is az nlc-fórumon, a Sütik képekkel c, fórumon tanultam. Nagyon édesek az ottani lányok-asszonyok, mert abszolút segítőkészek. Ez elég nyilvánvalóvá vált számomra, hiszen, mikor megirigyeltem csodaszép fondant rózsáikat, nagyon szívesen segítettek...
Na, ez már bonyolultabb vállalkozás, véleményem szerint azonban sokkal látványosabb végeredménnyel jár...
Ezek az első próbálkozásaim.
Az nlc-fórumon írta valaki, miután ilyen rózsákat sikerült remekelnie, hogy egy új világ nyílt meg előtte:-) Nagyon meg tudta fogalmazni, tényleg így van! :-)
Nos, ezután jött a kislányom születésnapja, aki imádja a lovakat minden formában. Ezért úgy döntöttem, hogy egy közeli, száldobágyi lovastanyán rendezem meg a szülinapját, nagy titokban. Tiszta romantikus volt, asztal a tóparton, lovacskák, lovaglás, barátok:-)
A lényeg, hogy aznap legalább 40fok volt, és az én tortám Nagyváradról Száldobágyig már-már cseppfolyós halmazállapotúba ment át, pedig a lovastanyán egy nagyon kedved férfiember felajánlotta, hogy felhasználásig beteszi a hűtőbe. (Még egyszer ilyesmit nem vállalnék be, az tuti:-).)
Otthon esküszöm nem ilyen roggyant volt!
Nos, a fondanton átütött a csokikrém, és ahogy látszik, a torta is elég rozoga lábakon állt,mire asztalra került (pedig mind húztam volna az időt, reménykedve, hogy áthűlve csak összeszedi magát, de nem... ) Szegény kisfiam ölében utazott ki a tett helyszínére, aki folyton azzal idegelt, hogy szétcsúszik, hiába volt tortatartóban...
Különben magával a lovacskával még elégedett lennék (nem nagyítok, legalább 2 órámba telt a díszítés), de a végeredmény már nem tetszett. De az újratervezés helyett megelégedtem a beszerzett tapasztalatokkal...:-)
Végül, édesanyám szülinapi tortáját mutatnám meg. Ez sima tejszínhabos torta, fondant rózsákkal.
Az első lelkesedés itt is elmúlt, pedig a spájzban még mindig ott lapul egy kevés marshmallow, mi több, készre gyúrt fondant is...
Ezek után kíváncsian várom, te hogy készíted, és milyen lesz a holnapi tortátok! Akárkinek lesz is szülinapja, én nagyon sok boldog születésnapot kívánok! :-)
Nagyon szép ünneplést holnapra:-)
Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
április
(19)
- Dancs Annamari főzni is tud!
- Erdei gyümölcskehely
- Leveles tésztába csomagolt tavaszi csirkerúd párol...
- Brokkoli-krémleves
- Tavaszi csibetál
- Ízes mákos tészta almával
- Csokiba forgatott banános tallér
- Ropogós szezámmagos virsli
- Krumplis tésztában sült virsli
- Tenkei gombaleves tejfölös fokhagymával
- Főétel - hússal
- Végre! Profiteroles...
- Diós-meggyes piskóta
- Leves-zöldséges
- Eszterházi torta
- Fondanttal bárminémű kapcsolatban lévő tortáim
- Nagyikám hagymasalátája
- Ananászos alagút
- Egész napos program: hájas tészta sütés
2010. április 11.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Angéla egy nagyon kedves mézesbábos hölgy, akinek saját honlapján bárki megcsodálhatja szemgyönyörködtető műveit itt . Mindig nagy problémát...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése