Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
április
(19)
- Dancs Annamari főzni is tud!
- Erdei gyümölcskehely
- Leveles tésztába csomagolt tavaszi csirkerúd párol...
- Brokkoli-krémleves
- Tavaszi csibetál
- Ízes mákos tészta almával
- Csokiba forgatott banános tallér
- Ropogós szezámmagos virsli
- Krumplis tésztában sült virsli
- Tenkei gombaleves tejfölös fokhagymával
- Főétel - hússal
- Végre! Profiteroles...
- Diós-meggyes piskóta
- Leves-zöldséges
- Eszterházi torta
- Fondanttal bárminémű kapcsolatban lévő tortáim
- Nagyikám hagymasalátája
- Ananászos alagút
- Egész napos program: hájas tészta sütés
2010. április 30.
Krumplis tésztában sült virsli
Published :
19:56
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
20 dkg liszt, ez a liszt minőségétől függően változhat
Fél kg virsli
Só, bors, olaj a sütéshez
Savanyúság, vagy bármilyen friss saláta
A krumplit hámozzuk meg, főzzük puhára, még melegen törjük át, majd hagyjuk egészen kihűlni. Fontos, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok, szép sima tört krumplit kapjunk.
Közben a virsliket mossuk meg, papírtörölközővel itassuk fel róluk a vizet, majd felezzük meg őket.
A kihűlt krumplihoz adjuk hozzá a lisztet, nyújtódeszkán gyúrjuk jól össze. Egy könnyen nyújtható, dolgozható tésztát kell kapnunk. A tésztát nyújtsuk ki, vágjuk tenyérnyi kockákra. Helyezzünk rájuk egy-egy virsli darabkát, majd bugyoláljuk be a tésztába. A tenyerünk között sodorva igazítsuk bele a tésztába, vigyázzunk, mindenhol érje a tészta, különben sülés közben felreped.
Forrósítsuk fel az olajat, majd közepes tűznél süssük szép pirosra. Ha gyenge tűznél sütjük, a tészta megszívja magát olajjal, ha túl erősnél, megég, mielőtt átsülne.
A megsült tésztás virsliket szedjük papírtörlőre, hogy lecsepegjenek, próbáljuk úgy intézni, hogy forrón tálaljuk, mert akkor az igazi.
Apró savanyú káposztával, savanyúsággal finom téli étel, de mivel örök kedvenccé válhat a konyhában nyáron friss zöld salátával is igen ízletes.
Tipp: A kiformázott tésztákat tojásba, morzsába forgatva is süthetjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Angéla egy nagyon kedves mézesbábos hölgy, akinek saját honlapján bárki megcsodálhatja szemgyönyörködtető műveit itt . Mindig nagy problémát...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése