Kedves és életvidám, közvetlen és még főzni is szeret:-) Az Erdélyi Konyha áprilisi számában jelent meg az alábbi interjú Annamarival, akinek ezúton is köszönöm az interjút, és a finom menüt! Kívánom, hogy elsöprő lendülete mindörökké megmaradjon:-)
Dancs Annamarit igazi székely lánynak nevelték
Kissé kétkedve kerestük meg Dancs Annamarit, ugyanis arra voltunk kíváncsiak, hogy a ma már világhírnévnek örvendő énekesnő ugyanúgy feltalálja-e magát a konyhában, mint a színpadon. Vajon a fakanállal is olyan jól bánik-e, mint a mikrofonnal? Egyáltalán mikor van ideje egy sztárnak főzni? Kellemes meglepetés ért, ugyanis Erdély üdvöskéje a konyhában is épp olyan közvetlen és életvidám, mint ahogy a világot jelentő deszkákon látjuk. Mi több, nem csak enni szeret, de főzni is tud! És nem is akárhogyan...
- Olyan világban élünk, amelyben szinte „ciki”, ha a fiatal lányok tudnak főzni. Te hogy állsz ezzel?
- Bármilyen meglepő, szeretek főzni, és a konyhában tevékenykedni. Sajnos, egyre ritkábban van erre alkalmam, sokat utazok, keveset vagyok otthon, így a főzés háttérbe szorul. De amikor beszabadulok a konyhába, és az enyém a terep, akkor nem fogom vissza magam. Szívesen főzök, nagy örömömet lelem abban, hogy az utazásaim alatt megismert ételeket kipróbáljam, esetleg kicsit magyarosítva készítsem el. Szívesen ötvözöm a különféle konyhák remekeit saját ízlésem szerint.
- Van-e saját „konyhai szerzeményed”, egyéni recepted?
- A recepteket a saját elképzelésem szerint formázom, vagyis „annamarisítom”. Ilyenkor hozzáteszek, vagy elveszek egy-egy hozzávalót az eredeti receptből. Az ízlésemhez közel állnak a levesfélék, a csirkés, zöldséges ételek, a halfélék, egyáltalán a könnyű ételek. Ezeket már csak azért is előnyben részesítem, mert sajnos könnyen rám tapadnak a kilók, figyelnem kell, mit eszem. Amikor a csúcsformámat három kilogrammal meghaladom, „SOS-diétába” kezdek, és akár napi 3-4 kilométert is futok. Különben tizenkét éve rendszeresen sportolok.
- Van-e olyan kedvenc ételed, aminek a szigorú és visszafogott étkezési szokásaid ellenére sem tudsz ellenállni?
- Sok kedvencem van, ezeket igyekszem mértékkel fogyasztani. Aminek azonban sosem tudok ellenállni, az anyukám húslevese és a friss, ropogós, pityókás házikenyér.
- Szoktál együtt főzni édesanyáddal?
- Anyukámmal nehezen férünk meg egymás mellett a konyhában, ez amolyan két dudás egy csárdában szindróma… Ő folyton tanítani akar engem, én meg nem hagyom magam. Ezért megosztjuk a munkát: ő marad a konyhában, én meg az ebédlőben terítek. Ettől függetlenül szívesen főzök, ha időm engedi.
- Az alapokat mégiscsak anyukádtól tanultad...
- Szerencsére anyukám nem énekesnőnek nevelt, hanem igazi székely lánynak, aki főzni is tud. Már kislány koromban befogott a konyhába kiskuktának, tíz évesen már könnyen elkészíthető ételeket főztem. Az első étel, amit elkészítettem rántott hús volt krumplipürével.
- Csak főzni szeretsz, vagy süteményeket készíteni is?
- Régebben sokat sütöttem, és a dobostortám életveszélyesen finom. Sajnos, mostanában erre sincs időm…
- Szoktál-e főzés közben énekelni?
- Igen, általában mindenütt énekelek. Van, hogy „bekattan” egy dal, akkor egész nap ezt dúdolászom. Ilyenkor, egy idő után, a körülöttem lévők már menekülnek mellőlem.
- Ha már az éneklésnél tartunk, elárulod a közeljövőben, hol lehet téged látni, hallani?
- Húsvét után Bukarestben, a Ion Dacian Nemzeti Operettszínházban lépek fel, a Marica grófnőben és a Víg özvegyben alakítom a szubrett-szerepeket. De a könnyűzenét sem hanyagolom, tavaszra már sok meghívásom van.
- Hol töltöd a húsvéti ünnepeket?
- Otthon, családi körben. Már a Nagyhét elején feldíszítjük a házat, Nagypénteken pedig megfestjük a tojásokat. Ilyenkor anyukám olyan csoda finom bejglit süt, amilyet én sosem fogok.
- Mi kerül az ünnepi asztalra?
- Anyukám utánozhatatlan töltött báránya a fő fogás, de húsleves, krumplisaláta, bécsi szelet, vagy valamilyen más töltött hús is lesz. Tavaly a desszert készítését én vállaltam, dobostortát sütöttem.
- Melyik a kedvenc konyhád, illetve melyek a kedvenc ételeid?
- A magyar konyhát szeretem, de a görög, az arab és a kínai ételeket is előszeretettel fogyasztom. Örök kedvencem a gulyásleves, a túróspuliszka, a somlói galuska és a madártej.
- Mit kell tudni azokról az ételekről, amiket az Erdélyi Konyha olvasóinak készítettél?
- A menü, engem tükröz: könnyű és finom. Lényegében magyaros ízek, kicsit átdolgozva, ahogy már említettem: „annamarisítva”. Mindegyik a kedvencem... A desszertről talán annyit, hogy sajnos csúnyán hízlal. De nagyon édes vétek...
Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
április
(19)
- Dancs Annamari főzni is tud!
- Erdei gyümölcskehely
- Leveles tésztába csomagolt tavaszi csirkerúd párol...
- Brokkoli-krémleves
- Tavaszi csibetál
- Ízes mákos tészta almával
- Csokiba forgatott banános tallér
- Ropogós szezámmagos virsli
- Krumplis tésztában sült virsli
- Tenkei gombaleves tejfölös fokhagymával
- Főétel - hússal
- Végre! Profiteroles...
- Diós-meggyes piskóta
- Leves-zöldséges
- Eszterházi torta
- Fondanttal bárminémű kapcsolatban lévő tortáim
- Nagyikám hagymasalátája
- Ananászos alagút
- Egész napos program: hájas tészta sütés
2010. április 30.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Angéla egy nagyon kedves mézesbábos hölgy, akinek saját honlapján bárki megcsodálhatja szemgyönyörködtető műveit itt . Mindig nagy problémát...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése