2010. július 10.

Jeges csokoládé



Hozzávalók személyenként:
1, 5 dkg ét, vagy tejes csokoládé, 0, 6 dl capuccino, vagy 0,5 dl feketekávé, 1, 75 dl tej, a díszítéshez tejszínhab. Ha feketekávéval készítjük, 2 kiskanálnyi cukor.

A csokoládét vágjuk kis darabokra, gőz felett olvasszuk fel. Ha kávéval készítjük, adjuk a csokoládéhoz a cukrot, mivel a kávét édesíteni kell, a capuccinó nem igényel cukrot. Miután a cukor teljesen elolvadt, és a csokoládéval forrni kezd, adjuk hozzá a capuccinót vagy a kávét, az egészet forraljuk fel, majd öntsük hozzá az előre felforralt tejet. Gőz fölött, körülbelül 10 percig főzzük.
Amikor elkészült hűtőbe téve jól hűtsük le. Tálaláskor öntsük szép poharakba, tetejére nyomjunk tejszínhabrózsát, szórjuk meg kevés őrölt kávéval vagy capuccinóval.
Forró nyári napokon nagyon jól esik.
Megjegyzés: télen ugyanígy tálalhatjuk, de akkor melegen kínáljuk. Ízre a forró csokoládéval vetekszik, krémes állaga miatt közkedvelt finomság.

2 megjegyzés:

M írta...

Huuuh! Ez valami csodás lehet!
(Most sajnálom magam, hogy ez csak kép :) :) :) )

Hajnalka írta...

Szia M:-)
Tényleg finom, én melegen is szívesen fogyasztom:)