![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjJXSmyJf6GfPjZjGExx8dR8JXNxZyClBAg3XKvbANdAOOhO3U54aMMVkm7k1zVGIPcpp7O37B0INhM6Glc-dRZJ-i_aGtCJaJwDiFHraRIoYpp2ZKqMjvpqBd-V_zKLuzOuCAyCuMRLJD/s400/p%25C3%25A1vaszem.jpg)
Hozzávalók:
45 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg cukor, 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 csomag sütőpor.
A töltelékhez: 25 dkg darált dió, 20 dkg cukor, magozott meggy.
A tészta hozzávalóiból gyúrjunk tésztát. Ha lágynak érezzük, adjunk még hozzá kevés lisztet. Osszuk négy egyenlő részre. Nyújtsuk tepsihát hosszúságúra. A széleket darált dióval szórjuk meg, majd rakjuk ki rajta a meggyet. Könnyedén tekerjük fel, úgy, hogy a közepén pár cm. vastagságban üresen maradjon.
45 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg cukor, 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 csomag sütőpor.
A töltelékhez: 25 dkg darált dió, 20 dkg cukor, magozott meggy.
A tészta hozzávalóiból gyúrjunk tésztát. Ha lágynak érezzük, adjunk még hozzá kevés lisztet. Osszuk négy egyenlő részre. Nyújtsuk tepsihát hosszúságúra. A széleket darált dióval szórjuk meg, majd rakjuk ki rajta a meggyet. Könnyedén tekerjük fel, úgy, hogy a közepén pár cm. vastagságban üresen maradjon.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-omUtn17lORESQJ3MV_ONxgXfDWBEjKZvLisPbeC5k_uyRcmbS5-gu4NVmmauVNT_CirLQPvZWLRj0bF3MlcEaHX5fHDnaOtTdfdB4tC2HIOPMduBmf6QISbRd4uhAQ2U1yx-_tsCh2aw/s200/aa.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimIX39GEVddXzwqDq2IJup7RbrprbsISG3F94Ad4PqsvuM_JwDGC9maJNbEuL6474JSWg8QbCU1I6NRV7RFjIKw-wIE-96TbjzNo6Bwp31-nQpH_V4lfe5dAxx7Q4C93ZBkDy2FDLy9BfM/s200/a.jpg)
Egy húslapáttal alányúlva emeljük papírral bélelt tepsibe. A tojások habját verjük félkeményre, majd a cukrot kanalanként hozzáadva verjük kemény habbá. Ekkor óvatosan forgassuk bele a diót. A habból kanalazzunk a tészta közepére, majd közepes sütőbe tolva süssük készre. Kicsit hagyjuk hűlni, majd szeleteljük.
Kevés porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése