Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
augusztus
(28)
- Veronikám képei!
- Flhívás! Szerkesszük együtt az Erdélyi Konyha Kal...
- Libagond
- Sütés nélkül
- Tiramisu
- Barackízes piskótatekercs
- Csokoládés gesztenyegolyók
- Citromos, tejszínhabos tekercs
- Túrógombóc
- Sült máj nagyi módra pirított krumplival
- Rántott tök kapormártással, borsos krumplival
- Pulykacsíkok tárkonyos mártással és nokedlivel
- Zöldkapros tojásleves salátával
- Tárkonyos marharagu-leves
- Ínyenc barackleves joghurttal
- Currys kukoricás-kolbász leves
- Változatos vagdalttál
- Töltött krumpli másképp
- Tepsis rizses hús tükörtojással
- Gombafasírt
- Ecetes-mustáros saláta
- Császárfánk 1939- ből, a la Váncza süteményes könyv
- Csokoládés, túrós muffin
- Mogyorós, csokis, banános tekercs
- Csilla sós süteménye
- Boszorkánypogácsa
- Káposztasaláta csirkehusival
- Fél óra, és tálalva
2010. augusztus 10.
Pulykacsíkok tárkonyos mártással és nokedlivel
Published :
16:38
Én azt mondom, nyugodtan várhatunk vele vendégeket is. Jó pár évvel ezelőtt, amikor a tárkony még ismeretlen volt előttem, egy vendéglőben ettem ezt az ételt, és csak azért kértem, nem ismertem a fűszert. A rabjává váltam, azóta rendszeresen visszatérő, egyik csillagozott ételünkké vált.
Aki netalán nem ismerné, bátran készítse el, nem tartom valószínűnek, hogy csalódna benne…
Hozzávalók:
Egy pulyamell, 40 dkg liszt, 3-4 tojás, tárkony, 2 dl tejföl, 1 hagyma, 1 csapott kanálnyi liszt, só, bors.
A nokedlihez a lisztet, kiskanálnyi sót és az egész tojásokat kavarjuk el annyi langyos vízzel, hogy szaggatható masszát kapjunk. Tegyük félre pihenni, míg a hús elkészül.
A pulykamellet vágjuk keresztben hosszúkás csíkokra. Forrósítsunk zsiradékot, majd adjuk hozzá a húst. Kavargassuk fehéredésig, sóval, borssal szórjuk meg, majd lefedve hagyjuk párolódni. Ha szükséges, kanálnyi vizet tegyünk még alá. Ha megpuhult süssük zsírjára. Közben tegyünk fel vizet a nokedlinek. A kisült húsokat szedjük egy edénybe, és tartsuk melegen. A pecsenyezsírba dobjuk bele a nagyon apróra vágott hagymát, dinszteljük meg. Szórjuk rá a tárkonyt, párszor kavarjuk össze, majd azonnal töltsük hozzá a tejfölt, melyet a liszttel és 2 dl vízzel csomómentesen elkavartunk. Folyamatosan kavargassuk, nehogy csomós legyen, sózzuk. 3-4 percig lassú tűznél főzzük, majd vegyük le a tűzről.
A közben felforrt vízbe szaggassuk bele a nokedlit, amikor felforrt, feljöttek a galuskák a tetejére vegyük le. Szűrjük, csepegtessük, majd kevés finom olajjal kavarjuk el.
A tányérokra szépen helyezzük el a nokedlit, a húst, illetve a mártást.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
3 megjegyzés:
Guszta, teszik!
Egyszerű és finom,én is az ilyeneket szeretem
És visszatérő vendég:)
Megjegyzés küldése