Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
augusztus
(28)
- Veronikám képei!
- Flhívás! Szerkesszük együtt az Erdélyi Konyha Kal...
- Libagond
- Sütés nélkül
- Tiramisu
- Barackízes piskótatekercs
- Csokoládés gesztenyegolyók
- Citromos, tejszínhabos tekercs
- Túrógombóc
- Sült máj nagyi módra pirított krumplival
- Rántott tök kapormártással, borsos krumplival
- Pulykacsíkok tárkonyos mártással és nokedlivel
- Zöldkapros tojásleves salátával
- Tárkonyos marharagu-leves
- Ínyenc barackleves joghurttal
- Currys kukoricás-kolbász leves
- Változatos vagdalttál
- Töltött krumpli másképp
- Tepsis rizses hús tükörtojással
- Gombafasírt
- Ecetes-mustáros saláta
- Császárfánk 1939- ből, a la Váncza süteményes könyv
- Csokoládés, túrós muffin
- Mogyorós, csokis, banános tekercs
- Csilla sós süteménye
- Boszorkánypogácsa
- Káposztasaláta csirkehusival
- Fél óra, és tálalva
2010. augusztus 10.
Tiramisu
Published :
17:11
Nekem erről a finomságról mindig az előkelőség jut eszembe, nem tudom miért. Olyan elegáns, és hűvös, az ember szinte azt érzi, miközben fogyassza, hogy meg kell adnia neki a megfelelő tiszteletet. Talán mások is ezt érzik, azért vált a világ egyik legközkedveltebb édességévé ez az olasz különlegesség. Az eredeti receptben a krémhez jár még 3 tojás sárgája is, ettől én óvakodok, semmilyen formában nem bírom elviselni a nyers tojást.
Hozzávalók:
40 dkg babapiskóta, 25 dkg mascarpone, 2 csomag vaníliás cukor, 5 dkg porcukor, 2 kanál méz, 1 dl feketekávé, 2 dl tej, 3 kanál rumesszencia, a szóráshoz kakaó.
Az eredeti recept szerint nyers tojás hozzáadásával készül ez az olasz finomság, ezt ma már kevesen tolerálják, helyette mézet használunk.
A krémhez a mascarponét kavarjuk ki a cukrokkal, a mézzel. A rumaromát keverjük el a feketekávéval és a tejjel. A babapiskótákat egyenként forgassuk bele, majd szorosan egymás mellé helyezzük egy négyszögletű tálba. Amikor kiraktuk az alját, kenjük rá a krém felét. Erre újabb sor babapiskóta sor következik, végül kenjük fel a maradék krémet is. Lehetőség szerint letakarva, vagy lefedve tegyük hűtőbe, legalább 1-2 órára, de a legjobb, ha legalább egy éjszakára, csak így lesz szépen szeletelhető.
Amikor elővesszük, kakaóporral bőven szitáljuk meg (erre tökéletesen megfelel egy nyeles teaszűrő, ebbe tegyük a kakaót, így szitáljuk a tiramisura). Ezután óvatosan vágjuk kockákra, és süteményes lapáttal alányúlva helyezzük tálaló tányérra.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
2 megjegyzés:
Ennek a receptnek nagyon örülök, mert a nyers tojást én sem szeretem, pláne nyári nagy melegben, hiába jó a hűtő. Azért rizikós. Elmentettem, köszönettel.
Nagyon örülök:-) Remélem, elégedett leszel :)
Megjegyzés küldése