Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
augusztus
(28)
- Veronikám képei!
- Flhívás! Szerkesszük együtt az Erdélyi Konyha Kal...
- Libagond
- Sütés nélkül
- Tiramisu
- Barackízes piskótatekercs
- Csokoládés gesztenyegolyók
- Citromos, tejszínhabos tekercs
- Túrógombóc
- Sült máj nagyi módra pirított krumplival
- Rántott tök kapormártással, borsos krumplival
- Pulykacsíkok tárkonyos mártással és nokedlivel
- Zöldkapros tojásleves salátával
- Tárkonyos marharagu-leves
- Ínyenc barackleves joghurttal
- Currys kukoricás-kolbász leves
- Változatos vagdalttál
- Töltött krumpli másképp
- Tepsis rizses hús tükörtojással
- Gombafasírt
- Ecetes-mustáros saláta
- Császárfánk 1939- ből, a la Váncza süteményes könyv
- Csokoládés, túrós muffin
- Mogyorós, csokis, banános tekercs
- Csilla sós süteménye
- Boszorkánypogácsa
- Káposztasaláta csirkehusival
- Fél óra, és tálalva
2010. augusztus 10.
Csilla sós süteménye
Published :
15:16
Egykorvolt kolleganőm, és anyukája imádtak sütögetni. Egyszer ezt a sütit hozta be a munkába, amitől teljesen odavoltam. Kellemesen sós, sajtos, és roppanósan omlós. A szó szoros értelmében eteti magát. Több helyre is készítettem azóta, eddig még mindig nagy sikerrel.
Hozzávalók: 1 kg liszt, 20 dkg zsír, 20 dkg margarin, két kiskanálnyi só, 3 tojás sárgája, 4 kanál tejföl, egy kocka élesztő, szóráshoz ánizs, kömény, sok reszelt sajt, de ízlés szerint bármi más.
Megesett, ha olyan lisztem volt, hogy még túl lágynak tűnt a tészta, ekkor még gyúrtam hozzá lisztet. Egy jól nyújtható, jól kezelhető tésztát kell kapnunk.
Az elkészítése nagyon egyszerű. A hozzávalókat összegyúrjuk, és kész is. Én kb. centis vastagságúra nyújtom, de anyukám vastagabbra hagyja, tehát ez is tetszés kérdése. A tetejét tojás sárgájával kenjük le, majd szórjuk meg vastagon sajttal, és ízesítővel. Vágjuk tetsző formákra, vagy szúrjuk ki perecnek. Ha ez utóbbit is készítjük, a megmaradt széleket nyugodtan gyúrjuk össze, és nyújtsuk ki újra, kenjük és szórjuk ismét.
Én úgy szoktam, hogy először kiszúrom a pereceket, majd az összegyúrt széleket vágom derelyevágóval vékony szalagokra.
Köszönet így, utólag is Csillának és anyukájának! ;-)
Jó étvágyat! :-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
3 megjegyzés:
Guszta...nagyon! Mentem is a receptet...:)
A tésztába is kell sajt? Éva
Nem a tesztajaba nem kell sajt, csak diszitesre. Orulok, Hajni, hogy bejott a suti, nalunk is nagy kedvenc meg mindig:) Csilla
Megjegyzés küldése