Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
november
(38)
- Adventi kalendárium újra
- Adventi naptár
- Karácsonyi csillag
- CSík zenekar - Most múlik pontosa
- Palotásy Juli - Dal a szívről
- Neoton - Elmentél
- M 7 - Valaki áttáncolt az életemen
- Keksz, jó sajtosan
- „Nagyon édes, nagyon habos édesség”
- Citromfelfújt
- Elgondolkodtató - egy baleset margójára
- Rigó Jancsi
- Kardinális szelet
- GastroBox: Hónap receptje díj:-)
- Tóth Vera - Mondd, miért pont ő
- Szülinapi torta 2
- Szülinapi torta :-)
- Libapecsenye borsos krumplival
- Sütőzacskóban sült libamell
- Ludaskása
- Aprólékleves
- Töltött libanyak
- Libatepertő-, máj és libazsír készítése
- Aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át é...
- Veronika gyümölcskelyhe
- Madonna and Isaac - Paradise
- Bounty, a jelenlegi kedvenc
- Rakott palacsinta csokitükörben
- Rakott krumpli gombás mártásban
- Zöldséges tojáslepény
- Tört sárgaborsó tojásroláddal
- Gombás rizs, savanyú mártással
- Novemberi Erdélyi Konyha
- Omlós linzer
- Joghurtos citromszelet
- Meggyes, túrókrémes szelet
- Könnyű citromos (narancsos) sütemény
- Csokidarabos keksz
- ► szeptember (19)
-
▼
november
(38)
2010. november 23.
„Nagyon édes, nagyon habos édesség”
Published :
10:03
Mit tehet az ember lánya, ha a csemeték vasárnap délben, rögtön ebéd és mosogatás után kitalálják, hogy valami „nagyon édes és nagyon habos” finomságot ennének?
Hát szétnéz az elérhető alapanyagok között, és imádkozik, hogy találjon olyasmit, ami hamar elkészül, mert már nem igazán volna kedve sütögetni. Lássuk csak… a hűtőben van tejszín, a polcon pudingok. Oké, a töltelékhez való már megvolna. Áldja meg az Istenke azt a Pennys üzletembert, aki promócióba tette a babapiskótát nem is olyan rég, úgyhogy az előrelátó anyuka vesz is belőle mindjárt négy csomaggal, így most már akad alap is.
Nagyjából kezd összeállni a kép. Első gondolat a tiramisu, ami nálunk örök imádat tárgya, de ehhez nincs mascarpone, márpedig juszt is azzal az igazi. Szóval, ha főzök egy vaníliapudingot, felverek egy kis tejszínhabot, kávéba mártogatok egy kis babapiskótát (azért némi tiramisu fíling hadd legyen) talán kialakul valami ehető. Arra gondoltam, legalább az éhes szájak felháborodását betömöm a rögtönzött édességgel, de ennél többet értem el: újabb kedvenc született, amit azóta már újra el kellett készítenem, mi több, anyukámnak is ízlett, aki köztudottan sem nem édesszájú, sem nem tejszínhabrajongó.
A nagyon édes, nagyon habos édességhez felhasználtam:
20 dkg babapiskótát (ebből kettőt elraboltak a gyerekeim) egy adag feketekávét, körülbelül 3 dl tejszínhabot, talán kicsit többet, 2-3 kanálnyi mézet, körülbelül 1 dl tejet, cukrot a vaníliapuding elkészítéséhez + fél liter tejet, az utasításoknak megfelelően, kakaót a szóráshoz.
A pudingot elkészítettem a szokásos módon, majd hideg vízbe állítva (sürgős volt, na) lehűtöttem. Közben a tejszínhabot felvertem, végül hozzáadtam a mézet, ezzel is vertem keveset. Megfőztem a kávét. A dl tejet elkevertem a meleg kávéval, ebbe mártogattam a babapiskótát, majd a kakaóval kiszórt forma aljára szépen egymás mellé, cukros oldalával felfelé, ahogy illik, kiraktam. Tetejét is megszórtam némi kakaóval. A kihűlt pudingot némi tejszínhabbal fellazítottam, ezt rákentem a piskótára. A maradék tejszínhabot is rákentem, majd a lányom többek között az édesség tetejét is megszórta kakaóval. Az asztalról letörölgettem a kakaót, sűrű ígérgetések közepette, hogy legközelebb csakis használt újságpapír alátéttel engedek segítséget magam mellé, majd ahelyett, hogy az egész édességet kissé lehűtöttem volna, engedtem a nyomásnak, és rászabadítottam kiéhezett csibéimet.
Ezután már csak elégedetten szemléltem milyen gyorsan tűnik el a várva várt „nagyon édes, nagyon habos” finomság. Arra meg gondolni sem akartam, hogy nekem ebből nem is volna szabad ennem:-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
3 megjegyzés:
Na hát akkor nálam is fog elkészülni -mégpedig hamarosan- egy ilyen nagyon habos, nagyon finom édesség!!!
Mert ez nagyon-nagyon finom lehet ám!!!!!
Edit, nagyon örülök,hogy tetszik:-) Azt hiszem, a méz a lényege, az ad neki különleges, finom ízt, amit a házi kinder pingui töltelékébeől lestem el:-) Akkor nagyon bejött:-)Most is:-)
mesésen néz ki
Megjegyzés küldése