Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
november
(38)
- Adventi kalendárium újra
- Adventi naptár
- Karácsonyi csillag
- CSík zenekar - Most múlik pontosa
- Palotásy Juli - Dal a szívről
- Neoton - Elmentél
- M 7 - Valaki áttáncolt az életemen
- Keksz, jó sajtosan
- „Nagyon édes, nagyon habos édesség”
- Citromfelfújt
- Elgondolkodtató - egy baleset margójára
- Rigó Jancsi
- Kardinális szelet
- GastroBox: Hónap receptje díj:-)
- Tóth Vera - Mondd, miért pont ő
- Szülinapi torta 2
- Szülinapi torta :-)
- Libapecsenye borsos krumplival
- Sütőzacskóban sült libamell
- Ludaskása
- Aprólékleves
- Töltött libanyak
- Libatepertő-, máj és libazsír készítése
- Aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át é...
- Veronika gyümölcskelyhe
- Madonna and Isaac - Paradise
- Bounty, a jelenlegi kedvenc
- Rakott palacsinta csokitükörben
- Rakott krumpli gombás mártásban
- Zöldséges tojáslepény
- Tört sárgaborsó tojásroláddal
- Gombás rizs, savanyú mártással
- Novemberi Erdélyi Konyha
- Omlós linzer
- Joghurtos citromszelet
- Meggyes, túrókrémes szelet
- Könnyű citromos (narancsos) sütemény
- Csokidarabos keksz
- ► szeptember (19)
-
▼
november
(38)
2010. november 2.
Rakott krumpli gombás mártásban
Published :
16:54
Egy újabb érzékeny pontja csemetéknek, a karfiol. Állításuk szerint, bár én ezt nem értem, a karfiolnak se íze, se… na jó, bűze az igen, de színe semmi.
Így hát csalnom kell. Gondolkodtam, és kisütöttem a következőt:
Rakott krumpli, karfiollal, főtt tojással, sok-sok sajttal, na és ami tuti viszi: gombával. Ezúttal nyakon öntve.
Hozzávalók:
6 közepes krumpli, egy kisebb karfiol, fél kg gomba, tejföl, sok reszelt sajt, 5 tojás, só, bors, egy hagyma, kevés vaj vagy zsír, morzsa.
A krumplit héjában megfőztem, a karfiolt sós vízben megpároltam. Ez utóbbit csepegni tettem, a krumplit kihűtöttem, megpucoltam. A tojásokat keményre főztem. A hagymát zsiradékon megfuttattam, a megtisztított gombát hozzáadtam, és készre pároltam. Amikor elkészült, két kanál lisztet adtam hozzá, és felömtöttem, hmmmm.... talán 2 dl tejjel, és tejföllel, kicsit főztem, majd levettem.
Egy tűzálló edény alját kikentem zsiradékkal, megszórtam morzsával, majd belekarikáztam a krumplit. A karfiolt szépen ráraktam. Az egészet borssal, sóval megszórtam, majd ráöntöttem a gombamártást, és sok-sok sajtot szórtam rá. 30-40 percig, közepes tűznél addig sütöttem, míg a teteje szép piros lett.
Na most. Amikor elkészül, valami nagyon finom, de tányérra szedve abszolút fotogéntelen, így az itt látható verzió már csak azután készült, hogy egészen kihűlt a lelkem, mivel addig omlott szét. Azonban ez egyikünket sem zavart, ízletes, finom, és nem igazán tartós étel, vacsorára már csak a képek maradtak meg róla…
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése