2010. november 2.

Meggyes, túrókrémes szelet


Hát igen… még mindig a túró:-)
Az alábbi süti nagyon egyszerűen készült, és nem is gondoltam volna, hogy ekkora sikere lesz itthon. A gyerekek imádták. Mivel csak úgy összedobtam, nem mértem a hozzávalókat, így csak megközelítőleg írom, de a tölteléknél ez nem is olyan fontos… talán.

Hozzávalók:
Egy piskótatészta, kb. 25 dkg friss túró, 1-1,5 dl tejszínhab, cukor, vanília, ízlés szerint, meggydzsem, meggykompót, egy piros zselatinpor.

A piskótát vágjuk három részre. Az alsó lapot kenjük meg a dzsemmel. A cukorral és a vaníliával elkavart túróhoz adjuk a keményre vert tejszínhabot, a levétől kinyomkodott meggykompótot. Kenjük rá az alsó lapra, és fedjük be a következővel. Ezt is kenjük le dzsemmel, majd takarjuk be a harmadik lappal. Ennek a tetejére a használati utasítás szerint készítsük el a zselatint, és simítsuk a süteményre.
Egyszerű:-)

0 megjegyzés: