Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
november
(38)
- Adventi kalendárium újra
- Adventi naptár
- Karácsonyi csillag
- CSík zenekar - Most múlik pontosa
- Palotásy Juli - Dal a szívről
- Neoton - Elmentél
- M 7 - Valaki áttáncolt az életemen
- Keksz, jó sajtosan
- „Nagyon édes, nagyon habos édesség”
- Citromfelfújt
- Elgondolkodtató - egy baleset margójára
- Rigó Jancsi
- Kardinális szelet
- GastroBox: Hónap receptje díj:-)
- Tóth Vera - Mondd, miért pont ő
- Szülinapi torta 2
- Szülinapi torta :-)
- Libapecsenye borsos krumplival
- Sütőzacskóban sült libamell
- Ludaskása
- Aprólékleves
- Töltött libanyak
- Libatepertő-, máj és libazsír készítése
- Aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át é...
- Veronika gyümölcskelyhe
- Madonna and Isaac - Paradise
- Bounty, a jelenlegi kedvenc
- Rakott palacsinta csokitükörben
- Rakott krumpli gombás mártásban
- Zöldséges tojáslepény
- Tört sárgaborsó tojásroláddal
- Gombás rizs, savanyú mártással
- Novemberi Erdélyi Konyha
- Omlós linzer
- Joghurtos citromszelet
- Meggyes, túrókrémes szelet
- Könnyű citromos (narancsos) sütemény
- Csokidarabos keksz
- ► szeptember (19)
-
▼
november
(38)
2010. november 2.
Omlós linzer
Published :
12:07
Az alábbi receptet egy kedves ismerősömtől kaptam, akinek még a nagymamája írta le.
Kisülés után egy kicsit még olyan, mintha nem olvadt volna el benne a cukor, de 1-2 óra múlva megpuhul. Nagyon finom, kisfiam egyik kedvenc sütije.
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 20 dkg zsír, 1 citrom héja, 1 sütőpor, 3 tojás sárgája, lekvár.
A hozzávalókat, a tojások fehérjét kivéve gyúrjuk össze, nyújtsuk félujjnyi vastagra, majd szaggassuk ki. Közepes tűznél süssük, vigyázva, nehogy kiszáradjanak. Kb. 10-15 perc. Amikor kihűltek, lekvárral kenjük meg, és kettőt-kettőt ragasszunk össze. Közben egy tojás fehérjét, kb 20 dkg porcukorral, vízgőz felett verjünk kemény habbá. Az összeragasztott linzerekre, kinyomócsővel formázzunk csíkokat, majd hagyjuk, hogy száradjanak meg. Aki szereti, tojásfehérje helyett olvasztott csokoládéval is készítheti.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Ma kivettem egy csomag karajt a fagyasztóból, de mire kiolvadt elment a kedvem a rántott hústól, ráadásul valami fűszeresre vágytam. Így kés...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
5 megjegyzés:
Csodálatos
uu, ez nagyon tetszik
megcsinalom mindenkeppen "_"
Nagyon szépen köszönöm:-)
1 tojásfehérjéhez nem sok a 20 dkg cukor?
Kedves Névetelen, csak most látoma hozzászólásodat, elnézést.. hát, nyilván függ a tojás nagyságától is. Van, hogy hozzádolgozom, pl a házi tojások felveszik, de a bolti aprócska már nem. A lényeg, hogy egy jól dolgozható masszátkapj, ami már megtartja a formáját, ha egy kanállal megemelve visszaejted, de ne legyen túl száraz, kezelehetetlen sem:-)
Megjegyzés küldése