2010. november 2.

Omlós linzer



Az alábbi receptet egy kedves ismerősömtől kaptam, akinek még a nagymamája írta le.
Kisülés után egy kicsit még olyan, mintha nem olvadt volna el benne a cukor, de 1-2 óra múlva megpuhul. Nagyon finom, kisfiam egyik kedvenc sütije.

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 20 dkg zsír, 1 citrom héja, 1 sütőpor, 3 tojás sárgája, lekvár.

A hozzávalókat, a tojások fehérjét kivéve gyúrjuk össze, nyújtsuk félujjnyi vastagra, majd szaggassuk ki. Közepes tűznél süssük, vigyázva, nehogy kiszáradjanak. Kb. 10-15 perc. Amikor kihűltek, lekvárral kenjük meg, és kettőt-kettőt ragasszunk össze. Közben egy tojás fehérjét, kb 20 dkg porcukorral, vízgőz felett verjünk kemény habbá. Az összeragasztott linzerekre, kinyomócsővel formázzunk csíkokat, majd hagyjuk, hogy száradjanak meg. Aki szereti, tojásfehérje helyett olvasztott csokoládéval is készítheti.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Csodálatos

anna írta...

uu, ez nagyon tetszik
megcsinalom mindenkeppen "_"

Fagyal Hajnalka írta...

Nagyon szépen köszönöm:-)

Névtelen írta...

1 tojásfehérjéhez nem sok a 20 dkg cukor?

Fagyal Hajnalka írta...

Kedves Névetelen, csak most látoma hozzászólásodat, elnézést.. hát, nyilván függ a tojás nagyságától is. Van, hogy hozzádolgozom, pl a házi tojások felveszik, de a bolti aprócska már nem. A lényeg, hogy egy jól dolgozható masszátkapj, ami már megtartja a formáját, ha egy kanállal megemelve visszaejted, de ne legyen túl száraz, kezelehetetlen sem:-)